Sobota 07. 09. 2024 08:42:27 | Meniny má Marianna

Alkohol za volantom opäť úradoval. Políciu potrápil 58-ročný Kysučan a 19-ročný mladík z Nesluše

Aj tento týždeň sa stal alkohol veľkým strašiakom za volantom. Jeho požitie a následné vedenie vozidla zaznamenali u 58-ročného Kysučana a 19-ročného mladíka z neďalekej obce Nesluša. Koncom pracovného týždňa o tom médiá informovala hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janka Zlochová.

Michal Szentivanyi|5. január 2024|14:15:04

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Minulý týždeň odhalila polícia v našom kraji až 27 vodičov pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Janka Zlochová ako hovorkyňa Okresného riaditeľstva policajného zboru v Čadci ďalej informuje, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 58-ročného muža z Kysuckého Nového Mesta. Tento mal dňa 2. januára vo večerných hodinách viesť po ceste v meste Kysucké Nové Mesto osobné motorové vozidlo značky Kia, pričom narazil do odstaveného vozidla Dacia. Privolaní policajti vykonali u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,57 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,19 promile. „Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo, predbežná škoda na majetku predstavuje sumu vo výške 1500 €. Obvinený muž je stíhaný na slobode," informovala Zlochová.

Mladík z Nesluše nafúkal ešte viac, a to vyše 2,5 promile

Ešte k väčšiemu prehrešku došlo však u 19-ročného mladíka z Nesluše. Tento mal 1. januára v nočných hodinách viesť po ceste v obci Nesluša osobné motorové vozidlo značky Volkswagen. Na začiatku obce zišiel z vozovky a narazil do dopravného zrkadla, v dôsledku čoho sa s vozidlom prevrátil na bok. Policajti následne vykonali u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,22 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,54 promile. „Vodič bol z miesta dopravnej nehody prevezený na ošetrenie do zdravotníckeho zariadenia," uzavrela Zlochová.


Súvisiaci článok
Polícia žiada o pomoc pri hľadaní svedkov dopravnej nehody medzi Lipt. Mikulášom a Lipt. Hrádkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť