Streda 18. 09. 2024 14:49:39 | Meniny má Eugénia

V prípade nekvalitnej bytovky na Orave sa rozkrádalo. Z pôžičky si niekto postavil aj rodinný dom

V našom minulom článku sme vás informovali, že bytovku na Orave ešte ani nedostavali a už budú musieť časť z nej zbúrať. Stavba je nekvalitná, no kvôli tomu hrozí splácanie úveru bez možnosti bývania.

Radka Kostánová|3. január 2024|09:00:32

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Časť nedostavanej bytovky na Orave budú musieť zbúrať. Stavba je nekvalitná
Čítajte viac >

Slovenská realita sa v tomto prípade ukázala v plnej krásne. V Malatinej pri Dolnom Kubíne budú musieť časť nedostavanej bytovky zbúrať. Televízia Markíza na oficiálnom webe tvnoviny.sk priblížila nové informácie. Zo Štátneho fondu rozvoja bývania prišli kontroly a našli aj nezrovnalosti vo faktúrach.

„Rozdiel medzi vyfakturovanými sumami a použitým materiálom bol 13 328 eur,“ uviedla pre Televíziu Markízu starostka Tatiana Červeňová.

V uplynulých dňoch sa starostke Červeňovej ohlásili subdodávatelia stavby. Podľa dostupných informácií nakupovali lacný nevhodný materiál, nedodržiavali sa stavebné postupy a im nič neplatili. No asi 400-tisíc z pôžičky zo štátneho fondu sa minulo.

Subdodávateľ na stavbe bytovky priblížil, že tam bolo veľa partií nevyplatených. Prišiel o 50-tisíc eur. Mohlo to byť aj z toho dôvodu, že bývalý spoločník toho pána bol na bytovke stavbyvedúci. Vraj sa s konateľom realizačnej stavebnej spoločnosti a bývalým starostom dohodli na machináciách.

„Delili si zisky. Tam sa to proste rozkrádalo. Niekto si za to postavil na Kysuciach rodinný dom,“ hovorí subdodávateľ.

Prípadom sa zaoberá už aj polícia. Zuzana Šefčíková, hovorkyňa krajskej polície v Žiline pre Televíziu Markízu uviedla: „V predmetnej veci bolo zo strany vyšetrovateľa OR PZ Dolný Kubín realizované dôkladné a rozsiahle vyšetrovanie vo veci podozrenia zo spáchania zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, kde v jeho finálnom závere bolo vyšetrovateľom vydané uznesenie o odmietnutí veci.“

Bohužiaľ, bytovku môžu buď zbúrať, no pôžičku zo Štátneho fondu rozvoja a bývania by v obci splácali aj tak, alebo jedine spracovať dokumentáciu a rozpočet na pokračovanie výstavby s opravami.


Súvisiaci článok
VIDEO: Policajti na Orave pátrajú po zlodejovi. V supermarkete ukradol peňaženku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť