Sobota 07. 09. 2024 09:32:03 | Meniny má Marianna

Mikulášanky hviezdili v Španielsku. Z majstrovstiev sveta v kulturistike a fitness si odniesli skvelé ocenenia

Zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš priniesli vynikajúcu správu. Na majstrovstvách sveta v kulturistike a fitnes v španielskej Santa Susanne si vynikajúco počínali dve rodáčky Olívia Hečková a Martina Gromová.

Radka Kostánová|2. január 2024|15:30:25

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Fitnesska Anna Miklová (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Mikulášanky Olívia a Martina zahviezdili v Španielsku. Z majstrovstiev sveta v kulturistike a fitness si odniesli prestížne ocenenia. Informovali o tom zástupcovia mesta na sociálnej sieti.

Priblížili, že Martina Gromová je čerstvou držiteľkou titulu absolútna majsterka sveta v kategórii bikiny fitness masters. Za rok 2023 celkovo získala 10 zlatých medailí.

„Majstrovstvá v Santa Susanne boli naozaj krásne. Pred nimi som musela skĺbiť každodennú prácu v Ozbrojených silách SR so štúdiom a prípravou na preteky. Na jeseň som mala intenzívny tréning s nižšími váhami na vrchnú časť tela a silový tréning s ťažkými váhami na spodnú časť tela doplnený o 40 minútové kardio. Som zástankyňou sacharidových vĺn, ktoré mi spoľahlivo pomáhajú pri dotiahnutí formy,“ povedala Martina pre mesto Liptovský Mikuláš.

415929050_778808234290286_2372108120789130799_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Druhej súťažiaccej Olívii priniesla tvrdá príprava pod taktovkou trénera a jej otca Ľubomíra Hečka na majstrovstvách sveta tri medailové pozície. Vybojovala dve druhé miesta v acrobatic fitness medzi dospelými aj medzi juniormi a tiež tretie miesto v junior body fitness.

„Príprava bola ťažšia ako obvykle, posledné dva týždne pred pretekmi som mala veľmi prísny režim s trojfázovými tréningami – kardio, silovka aj gymnastika, keďže sa venujem kategórii fitness acrobatic. Bolo to pre mňa náročné po psychickej aj fyzickej stránke,“ uviedla pre mesto Liptovský Mikuláš rodáčka, ktorá sa tomuto športu venuje od desiatich rokov.

Primátor mesta Ján Blcháč úspešným ženám odovzdal pamätnú medailu a pamätný list za skvelé výkony a vzornú reprezentáciu mesta.


Súvisiaci článok
Žilinčanka Nicol Celeriková získala v španielskej Santa Susanne titul majsterky sveta v juniorkách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť