Piatok 13. 09. 2024 12:09:17 | Meniny má Ctibor

Polícia odhalila v Žilinskom kraji minulý týždeň 12 vodičov pod vplyvom alkoholu, medzi nimi aj dvoch rekordmanov

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji 12 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

TASR|2. január 2024|18:31:06

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
VIDEO: Policajti na Orave pátrajú po zlodejovi. V supermarkete ukradol peňaženku
Čítajte viac >

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkali siedmi nad jedno promile, u troch vodičov zistili alkohol pod jedno promile. „Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u dvoch vodičov nemotorových vozidiel. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobil jeden vodič a jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Jazdou zo strany na stranu upútal v piatok 29. decembra v Martine pozornosť policajnej hliadky vodič vozidla Opel. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 3,02 promile alkoholu v dychu.

Na diaľnici D1 v katastrálnom území Žilina – Bánová spôsobil v nedeľu 31. decembra dopravnú nehodu 58-ročný vodič Škody. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 2,79 promile alkoholu v dychu. Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil, dodala Kremeňová.


Súvisiaci článok
Spoločenský tlak na pitie je na Slovensku veľký, hovorí odborník na drogovú závislosť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť