Utorok 17. 09. 2024 23:22:54 | Meniny má Olympia

Vandalizmus skracuje otváraciu dobu čakárne na železničnej stanici v Kysuckom Novom Meste

Primátor Kysuckého Nového Mesta, Marián Mihalda, na sociálnej sieti informoval, že otváracia doba čakárne na železničnej stanici v Kysuckom Novom Meste sa skrátila. Dôvodom je podľa jeho slov vandalizmus, neustále narúšanie pokoja a mnohokrát aj agresivita mládeže.

Juliana Krčulová|21. december 2023|12:15:34

Zdroj: Facebook/Marián Mihalda

Súvisiaci článok
Tragický koniec pátrania: Nezvestného muža z Veľkého Rovného našli, žiaľ, bez známok života
Čítajte viac >

Marián Mihalda, primátor Kysuckého Nového Mesta, na sociálnej sieti informoval o zmene otváracej doby čakárne na miestnej železničnej stanici. Príčinou je podľa neho vandalizmus, rušenie pokoja a častá agresivita mládeže.

„Na základe podnetov viacerých občanov sme zisťovali, prečo je čakáreň na železničnej stanici v Kysuckom Novom Meste zavretá už od 18:20 hod. do 5:20 hod. Po konzultácii s prednostom stanice Čadca, ktorá má v správe aj železničnú stanicu u nás, sme sa dozvedeli pár nepríjemných faktov. Pre tento krok sa železnice rozhodli z dôvodu vandalizmu, neustálemu narúšaniu pokoja a mnohokrát agresivite mládeže v čakárni,“ priblížil primátor Kysuckého Nového Mesta vo svojom príspevku.

Títo obyvatelia podľa jeho slov využívali priestor čakárne na železničnej stanici ako „zašívareň“ a neuposlúchli časté napomínania zamestnancov železníc. „Samozrejme kvôli pár výrastkom, nemôžu trpieť ostatní. Preto sme sa s pánom prednostom dohodli, že od 8. januára 2024 posunú večerný čas uzavretia zatiaľ do 21:00 hodiny. Samozrejme, prisľúbili sme niekoľkokrát za večer hliadku mestskej polície a dohľad mesta nad týmto priestorom,“ uviedol primátor mesta s tým, že pokiaľ presvedčia železnice a dôjde k náprave, pôvodný stav otváracích hodín sa vráti naspäť na 23:00 hodinu.

„Prosím všetkých, ktorí neprispôsobivé konanie uvidia aj počas dňa, aby okamžite volali mestskú alebo štátnu políciu,“ dodal Mihalda.


Súvisiaci článok
Dolnokubínski policajti chytili 73-ročného muža priamo pri krádeži
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť