Piatok 10. 05. 2024 16:11:23 | Meniny má Viktória

Zlatú svadbu oslávili potvrdením manželského sľubu na radnici (VIDEO)

Manželia Milana a Ján Petejovci včera na žilinskej radnici oslávili svoju zlatú svadbu. V priebehu päťdesiatich rokov manželstva vychovali svoje tri deti a v dnešnej dobe sa tešia už piatim vnúčatám. Obaja manželia svojím láskyplným spoločným životom, ktorý prežili v Žiline, sú ozdobou rodiny a vzorom pre mladú generáciu. Foto: redakcia SP 21

Juliana Krčulová|11. február 2022|08:53:29

„Dnes sme sa tu všetci spoločne stretli, aby sme oslávili niečo výnimočné, aby sme oslávili spoločný okamih manželov, ktorí spolu prešli päťdesiat rokov života,“ začal svoj príhovor primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne.

Milana Petejová vyštudovala Pedagogickú fakultu v Banskej Bystrici. Pracovala ako učiteľka slovenčiny a ruštiny, neskôr pôsobila ako zástupkyňa riaditeľa a svoju poslednú funkciu vykonávala ako riaditeľka Základnej školy v Bánovej. Vo svojom voľnom čase pôsobila v Žilinskom zmiešanom zbore a reprezentovala mesto v domácich aj zahraničných súťažiach. V súčasnosti je spolu s manželom na starobnom dôchodku.

IMG_20220210_145002.jpg

Ján Peteja sa narodil v Bardejove a vyštudoval Vysokú školu dopravy a spojov v Žiline. Vo svojich začiatkoch pracoval vo Východoslovenských železiarňach v Košiciach, avšak po uzavretí manželstva sa presťahoval do Žiliny. Pracoval v Slovene Žilina a neskôr prestúpil do Slovenského energetického dispečingu, kde pracoval ako zmenový dispečer. V súčasnosti sa teší vnúčatám spolu so svojou ženou Miladou na starobnom dôchodku.

Manželia Petejovci spojili svoj život manželským zväzkom 12. februára 1972 v Žiline. V manželstve sa im narodili tri deti, dcéra Lucia a synovia Marek a Boris. Dnes sa „zlatí manželia“ tešia aj piatim vnúčatám.


Súvisiaci článok
Na žilinskej radnici dnes oslavovali zlatú svadbu manželia Petejovci (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť