Sobota 14. 09. 2024 23:06:06 | Meniny má Ľudomil

Policajti ešte stále pátrajú po 26-ročnom Jozefovi z Veľkého Rovného. Kamerové zábery odhalili dôležité okamihy

Policajti od uplynulého víkendu stále hľadajú nezvestného Jozefa, ktorý sa nevrátil domov z vianočného večierka. Z kanála v obci Kotešová vylovili jeho auto, ale on tam nebol. Hasiči sa ho snažili nájsť aj v utorok 19. decembra.

Radka Kostánová|20. december 2023|08:00:00

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Z kanála v Kotešovej vylovili auto, ale po vodičovi stále nie sú stopy. Z vianočného večierka neprišiel domov
Čítajte viac >

Televízia Markíza na oficiálnom webe tvnoviny.sk informuje, že 26-ročný Jozef odišiel autom ešte v piatok 15. decembra na vianočný večierok, ale do obce Veľké Rovné sa už nevrátil. V našich minulých článkoch sme vás informovali, že policajti po ňom neustále pátrajú.

Podľa dostupných informácií však TV Markíza pracuje s kamerovým záznamom, kde vidieť, ako auto najprv stojí na brehu, a potom vchádza do kanála Váhu v obci Kotešová. Našli stopy vozidla smerujúce až do vody. Bohužiaľ, vo vozidle sa nenachádzala žiadna osoba a žiadne okná ani dvere na aute neboli otvorené.

Záchranár zo Slovenského červeného kríža Peter Martinek sa pre Televíziu Markízu vyjadril: „Je tam rizikový faktor. Hypotermia - to znamená extrémne podchladenie, vplyvom práve tejto tečúcej vody. Aktuálne môže mať Váh okolo 3,5 – 4 stupne.“ Preto hrá v tomto prípade výraznú úlohu nekontrolovaný pád do studenej vody.

410239947_666829138953346_4068045767981437454_n.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Človek pri takomto scenári začne veľmi rýchlo dýchať a o to rýchlejšie môže vnikať voda do dýchacích ciest. Záchranár ďalej opisuje, že potom bude mať človek paralyzované končatiny, veľmi ťažko sa bude pohybovať, rovnako tam bude veľmi veľké vyčerpanie, ale bude sa snažiť nejakým spôsobom zachrániť.

Televízia Markíza dodala, že ak 26-ročný Jozef nestihol z auta vyskočiť ešte pred tým, ako sa vrútilo do vody, podľa skúseného záchranára sú jeho šance na prežitie iba minimálne. Avšak, zároveň priblížil, že ak sa počíta s alternatívou, že sa mu podarilo auto opustiť a preplával na breh, podľa všetkého mal mokré šatstvo a keďže je vonku mínusová teplota, tak za hodinu môže človek chladnúť. Pri tridsiatich stupňoch telesnej teploty nastáva zástava krvného obehu.

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, potvrdila, že po nezvestnom mužovi naďalej intenzívne pátrajú.

V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať.


Súvisiaci článok
Policajti aj naďalej intenzívne pátrajú po nezvestnom 26-ročnom mužovi z okresu Bytča
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť