Sobota 07. 09. 2024 20:25:04 | Meniny má Marianna

V Dolnom Kubíne rozhadzuje páchateľ kontaminované mäso. Doplatil na to svojím životom už jeden pes

Majitelia psov na Orave majú obavy. V meste Dolný Kubín neznámy páchateľ rozhadzuje kontaminované kusy mäsa. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk.

Radka Kostánová|18. december 2023|15:00:37

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia upozorňuje na falošné SMS vydávajúce sa za Slovenskú poštu
Čítajte viac >

V meste Dolný Kubín niekto rozhadzuje kontaminované kusy mäsa. Z toho dôvodu majú obyvatelia a majitelia psov obavy. Jeden pes už na to doplatil svojím životom.

Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk. informovala, že vec už rieši polícia. Podľa informácií sa jedná o trestný čin týrania zvierat.

„Nejakí občania napichali kúsky klobás klincami a porozhadzovali to tu," uviedol pre televíziu JOJ poslanec Ján Briestenský. Tento čin si nevedia vysvetliť viacerí. Obyvateľka Dolného Kubína hovorí, že je to naozaj drastické. „Človek sa o to stará a druhý mu to zničí len preto, že je zákerný," dodala.

Bohužiaľ, jeden pes na to už doplatil svojím životom. Majitelia psov majú preto strach, ako prechádzky zvládnu, a tak sa chodia prechádzať len vtedy, keď je ešte svetlo a vidia, čo je na zemi. Podľa poslanca Briestenského je tento strach na mieste, pretože kým nebude páchateľ usvedčený, je potrebné dbať na zvýšenú ostražitosť. Dodal, že je to veľmi nebezpečné.

Našťastie, tento trestný čin rieši mestská aj štátna polícia. Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, sa pre TV JOJ vyjadrila, že zvýšili v mestskej časti Kňažia v Dolnom Kubíne hliadkovú činnosť. Mestská časť Kňažia je totiž miestom, kde sa zrejme kontaminované mäso vyskytuje.


Súvisiaci článok
Výskumníci odhalili 55 podvodných online obchodov. Všetky sa zameriavajú na slovenských používateľov a ponúkajú výrazné zľavy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť