Streda 18. 09. 2024 18:13:59 | Meniny má Eugénia

Výstavba R3 a D3 rastie. Národná diaľničná spoločnosť prezradila, čo sa deje na stavbách na severe Slovenska (VIDEO)

Národná diaľničná spoločnosť informuje o priebehu výstavby R3 a D3 na severe Slovenska. Na stavbe R3 Tvrdošín – Nižná je ukončené zakladanie a aj spodná stavba mostov, na stavbe D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto je spustená premávka po novej okružnej križovatke a na stavbe D3 Zelený most Svrčinovec sa pracuje na ekodukte nad cestou číslo I/11 a Šlahorovým potokom.

Juliana Krčulová|13. december 2023|14:15:06

Zdroj: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Súvisiaci článok
Lyžiarsku sezónu otvárajú ďalšie strediská. Na Kubínskej holi si zalyžujete už v sobotu
Čítajte viac >

Hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s., Eva Žgravčáková, na sociálnej sieti informovala, že v rámci stavby R3 Tvrdošín – Nižná, majú všetky mosty ukončené zakladanie a väčšina má hotovú aj spodnú stavbu, opory a piliere mostov.

„Na stavbe v súčasnosti pokračujú zemné práce, od sanácie podloží, budovanie násypových telies, cez výkopy a odkopy v zárezoch, na objektoch múrov až po realizáciu priepustov. Zároveň začali práce na odlučovačoch ropných látok a na ďalších častiach cestnej kanalizácie. Na mostných objektoch pokračujú práce na nosných konštrukciách, rímsach či prechodových oblastiach,“ priblížila hovorkyňa.

Výstavba úseku diaľnice D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto, privádzač hlási ukončenie prác a aj spustenie premávky po novovybudovanej okružnej križovatke na ceste tretej triedy. „Čo sa týka výstavby ostatných objektov, prebieha výstavba na mostoch, upravuje sa terén pod mostom, osadzujú sa zvodidlá, ukladá sa obrusná vrstva vozoviek, avšak s ohľadom na aktuálne klimatické podmienky,“ doplnila Žgravčáková.

Na stavbe D3 Zelený most Svrčinovec prebiehajú podľa jej slov práce na ekodukte nad cestou číslo I/11 a Šlahorovým potokom.

„Preložky inžinierskych sietí sú hotové, prebieha montáž prefabrikovanej nosnej konštrukcie ekoduktu nad Šlahorovým potokom, realizuje sa hlbinné zakladanie ekoduktu nad cestou I/11. Pokračovať budeme v prácach na dokončení mostných objektoch, navádzacom oplotení či vegetačných úpravách. V rámci budúceho zalesnenia bude na oboch stranách ekoduktu vytvorená výškovo štruktúrovaná výsadba so šírkou 15 až 20 m, ktorú budú tvoriť stromy a kríky a strednú časť budú tvoriť trávovo-bylinné porasty,“ dodala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s., Eva Žgravčáková, na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Už v sobotu v martinskej športovej hale „ZAMRZNE PEKLO” na akcii Colosseum Fight Night 3
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť