Štvrtok 19. 09. 2024 17:24:31 | Meniny má Konštantín

Príďte na výstavu betlehemov do novootvorenej výstavnej siene žilinského Sirotára

Vo výstavnej sieni Kostola obrátenia sv. Pavla v Žiline na Mariánskom námestí, ktorý Žilinčania poznajú ako Sirotár, je pre verejnosť prístupná výstava betlehemov z celého Žilinského kraja. Kostol je v správe rehole kapucínov.

Gabriela Kvasnicová|16. december 2023|09:30:30

Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Slovenský Betlehem Rajecká Lesná

Súvisiaci článok
Do siene slávy Žilinského samosprávneho kraja pribudli nové osobnosti
Čítajte viac >

V novootvorenej výstavnej sieni u kapucínov v Žiline sa dá navštíviť výstava betlehemov, informuje Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska. Koná sa pri príležitosti 800. výročia prvých jasličiek v talianskom Grecciu. Toto výročie oslávili aj špeciálnym adventným koncertom žiakov žilinského konzervatória.

greccio.jpg Zdroj: strom-cvc.sk

Centrum voľného času Strom pri Farnosti Dobrého pastiera v Žiline na Solinkách zorganizovalo pri príležitosti 800. výročia prvých jasličiek v talianskom Grecciu súťaž o najkrajší betlehem. Nielen tie víťazné, si až do 21. decembra môžete pozrieť u kapucínov v Žiline. „Bude tu inštalovaná táto výstava betlehemov, či už víťazných, alebo aj celkovo súťažných betlehemov z celého Žilinského kraja,“ hovorí brat Miloš Koščák.

S nápadom na koncert prišiel vedúci speváckeho oddelenia Peter Ripka, ktorý chcel takto prispieť k oslavám 800. výročia prvých jasličiek v Grecciu. „Na koncerte zazneli rôzne skladby, od autorov Vivaldiho, Bacha, Mozarta, Schuberta, rôzne známe verzie skladby Ave Mária,“ dodal Ripka.


Súvisiaci článok
Alojz Bátorek z Veľkého Rovného vyrezáva betlehemy, ktoré sú jedinečné. Pozrieť si jeho prácu môžete teraz aj vy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť