Streda 24. 04. 2024 23:33:04 | Meniny má Juraj

V závode Kia Slovakia stúpa počet zamestnancov pozitívnych na Covid-19

Redakciu SP 21 o tom informoval hovorca spoločnosti, Tomáš Potoček. Podľa jeho slov, z týždňa na týždeň stúpa v závode v Tepličke nad Váhom počet pozitívne testovaných zamestnancov na ochorenie Covid-19. Závod sa snaží spraviť všetko preto, aby zabezpečil čo najbezpečnejší a najplynulejší chod výroby. Foto: WWW kia.sk

Juliana Krčulová|10. február 2022|09:19:18

„Pri týždennom porovnaní evidujeme medzi našimi zamestnancami nárast počtu pozitívnych, ako aj tých v karanténe. Väčší nárast by mohol mať negatívny dopad na plynulosť výroby. Schválené skrátenie povinnej karantény v rámci stanovených pravidiel je nápomocné k riešeniu situácie,“ uviedol pre redakciu SP 21 hovorca spoločnosti Kia Slovakia, Tomáš Potoček.

„Robíme všetko preto, aby sme zabezpečili čo najbezpečnejší a najplynulejší chod výroby. Vynakladáme maximálne úsilie do protipandemických opatrení, podpora očkovania v rámci areálu závodu, termokamery na vstupe, zabezpečenie antibakteriálnych prostriedkov, online školenia, zabezpečenie viac ako dvojmetrového odstupu na výrobných linkách, jednosmerné sedenie s dostatočnými rozostupmi v jedálňach a oddychových zónach,“ doplnil hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

Spoločnosť Kia Slovakia vyrobila vo svojom výrobnom závode v Tepličke nad Váhom v roku 2021 celkovo 307 600 automobilov. „Počet vyrobených vozidiel je o 14,7 % vyšší ako v predchádzajúcom roku. Nárast vo výrobe v roku 2021 bol podporený čiastočným oživením na automobilovom trhu,“ uviedol hovorca.

V minulom roku sa v závode Kia Slovakia podľa informácii od hovorcu vyrobilo viac ako 5 100 vozidiel určených pre slovenský trh. „Väčšinu z nich, 72%, tvoril modelový rad Ceed, zostávajúcu časť tvoril model Sportage, 28%,“ doplnil pre redakciu SP 21 Potoček.


Súvisiaci článok
V slovenských pohoriach platí zvýšené lavínové nebezpečenstvo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť