Streda 18. 09. 2024 17:35:48 | Meniny má Eugénia

V bytovke na Orave vypukol požiar. Štyri rodiny prišli o strechu nad hlavou

V bytovke so štyrmi bytmi na Orave v Trstenej začala horieť strecha. Požiar bol ohlásený na Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v nedeľu 10. decembra krátko po jedenástej hodine doobeda. Požiar zachvátil aj obytné podkrovie.

Radka Kostánová|11. december 2023|12:00:47

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali v sobotu na Chopku poľskej snowboardistke
Čítajte viac >

Na Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru bol v nedeľu 10. decembra krátko po jedenástej hodine doobeda ohlásený požiar strechy na bytovke v Trstenej. Na mieste zasahovalo 8 hasičov na štyroch kusoch hasičskej techniky.

Bližšie sa požiaru venovala televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk. Podľa ich informácií sa profesionálnym hasičom z Tvrdošína podarilo zachrániť väčšiu časť podkrovného obytného priestoru, avšak strechu už nezachránili.

„Pred naším príchodom bola strecha v plameňoch. Po príchode na miesto sme začali okamžite hasením podkrovných priestorov,“ opísal situáciu pre TV JOJ Martin Korbeľ, veliteľ družstva HaZZ Tvrdošín.

Ďalej dodal, že podkrovie bolo celé silno zadymené. Bohužiaľ, napriek veľkej snahe, sa nepodarilo zachrániť všetko. Zhoreli spálne aj detské izby.

„Celá strecha je poškodená. Krov sa menil 10-15 rokov dozadu,“ uviedol rodinný príslušník pre TV JOJ. Našťastie, pri zásahu nemuseli evakuovať obyvateľov z ostatných bytov.

Príčinou požiaru mohlo byť aj zlé tesnenie komínových dvierok. „To je od spodného bytu. My dole máme byt odpojený od ústredného kúrenia, je tam iba na plyn,“ vysvetlil rodinný príslušník pre TV JOJ. „Rozoberáme strešnú konštrukciu, vyhadzujeme zbytky z požiaru a objekt kontrolujeme termokamerou,“ doplnil pre TV JOJ Maroš Medvecký z Dobrovoľného hasičského zboru v Trstenej.


Súvisiaci článok
19-ročný chodec podľahol zraneniam po zrážke s nákladným vozidlom. Vodič z miesta nehody ušiel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť