Pondelok 16. 09. 2024 19:58:02 | Meniny má Ľudmila

VIDEO: Vznikla prvá slovenská hymna psovodov. Text piesne vytvoril nadpráporčík z Ružomberka

Práca psovodov v zbore je veľmi špecifická, náročná a obetavá. Aj z toho dôvodu vznikla myšlienka vytvoriť prvú slovenskú hymnu, ktorá by vyjadrovala všetko, čo život so služobným psom zahŕňa.

Radka Kostánová|10. december 2023|13:20:38

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Jedinečná knižná publikácia Mestského divadla Žilina zachytáva jeho 30-ročnú existenciu. Teraz ju môžete mať aj vy
Čítajte viac >

Mnohí ľudia ani nevedia, čo práca psovodov zahŕňa. Ako informujú zástupcovia zboru väzenskej a justičnej stráže na svojej stránke, psovodi sa musia služobným psom denne venovať a mať s nimi pri výcviku trpezlivosť. Snažia sa vo svojej práci neustále zlepšovať a napredovať.

Dosiahnuté pozitívne výsledky prezentujú na rôznych podujatiach, ako aj na Majstrovstvách zboru väzenskej a justičnej stráže vo všestrannej služobnej kynológii v Školiacom stredisku Santovka. Práve na tomto mieste vznikla myšlienka naspievať pieseň o práci psovodov, ktorá by mala vyjadrovať všetko, čo život so služobným psom zahŕňa. Je to najmä dravosť, tvrdosť a prísna disciplína, ale aj láskavosť a priateľstvo, či množstvo veselých príhod.

„Text piesne a hudbu vytvoril npráp. Dušan Jacko, psovod ÚVTOS Ružomberok. Autor hymny vyjadruje vďačnosť riaditeľovi plk. Mgr. Ľubomírovi Bačkorovi za možnosť naspievať pieseň v nahrávacom štúdiu Randal Group Production v spolupráci so Zolim Tóthom a Jimim Cimbalom. Za spracovanie videoklipu patrí poďakovanie npor. Romanovi Čimborovi z ÚVV a ÚVTOS Banská Bystrica," informovali o skvelej správe.

Poďte si ju s nami vypočuť!


Súvisiaci článok
Viac ako 100-tisíc eur venovala Nadácia Markíza martinskej nemocnici. Chce vybudovať denný psychiatrický stacionár
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť