Streda 18. 09. 2024 03:10:19 | Meniny má Eugénia

Viac ako 100-tisíc eur venovala Nadácia Markíza martinskej nemocnici. Chce vybudovať denný psychiatrický stacionár

Nadácia Markíza podporila Univerzitnú nemocnicu Martin vysokým finančným darom. Peniaze majú slúžiť na vybudovanie denného psychiatrického stacionára pre deti a adolescentov.

Radka Kostánová|9. december 2023|17:10:27

Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Súvisiaci článok
Boris Valábik daroval martinskej nemocnici 5 600 eur. Práve tam sa mu narodila vytúžená dcérka
Čítajte viac >

Zástupcovia martinskej nemocnice na Facebooku informovali o skvelej správe. Nadácia Markíza ju podporila vysokou sumou, ktorá bude použitá na vybudovanie denného psychiatrického stacionára.

„Včera vyvrcholila niekoľkotýždňová verejná zbierka Nadácie Markíza, ktorej cieľom bolo získať finančnú pomoc na vybudovanie denného psychiatrického stacionára pre detských a adolescentných pacientov liečených v našej nemocnici. Vďaka partnerom televízie Markíza - UniCredit Bank a Uniqa a vďaka divákom a širokej verejnosti sa podarilo vyzbierať 118 000 eur,“ priblížili zástupcovia na sociálnej sieti.

Možno to neviete, ale projekt Nadácie Markíza tento raz upriamoval pozornosť na vážnu celospoločenskú tému, na duševné zdravie detí. Tým pádom boli do neho zapojené viaceré osobnosti známe z programov televízie Markíza.

Počas výnimočného Dňa nadácie Markíza sa vystriedali vo vysielaní štvrtkového Telerána a večer, ozdobení symbolom modrého srdca, oslovovali ľudí na bratislavských vianočných trhoch.

„Projekt podporili herci z úspešného televízneho seriálu Dunaj, k vašim službám - Jana Majeská, Ján Koleník, Petra Dubayová, Jana Kovalčíková, Marek Rozkoš a ďalší. Sympatický tanečný pár z Letʾs Dance Vratko Sirági a Anna Riebauerová. A tiež tvár populárnej reality šou Farma - hospodár Martin Bagár, ktorý bol v našej nemocnici aj so svojou fenkou potešiť detských pacientov,“ uzatvorili.


Súvisiaci článok
Na Martinských holiach otvoria lyžiarsku sezónu počas tohto víkendu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť