Streda 18. 09. 2024 03:35:58 | Meniny má Eugénia

Vodiči, pozor! Na Kysuciach sa zmenila rýchlosť v centre mesta

Nedobudovaná diaľnica D3 a zvyšujúci sa počet áut robí problémy nielen na hlavnej ceste I/11 ale prenáša sa aj na mesto Krásno nad Kysucou. Práve tam sa zmenila rýchlosť v centre mesta.

Radka Kostánová|7. december 2023|09:30:05

Zdroj: mestokrasno.sk

Súvisiaci článok
Vodiči, zvýšte opatrnosť! Dopravným obmedzeniam sa nevyhnete ani na Ulici P. O. Hviezdoslava v Žiline
Čítajte viac >

Zástupcovia mesta Krásno nad Kysucou na webovej stránke informujú, že čoraz viac si vodiči skracujú dobu čakania na zapchatej I/11 cez mesto smerom do Dunajova a Ochodnice.

Z toho dôvodu sa vedenie mesta v spolupráci s dopravnými projektantami, Dopravným inšpektorátom policajného zboru ako i Okresným úradom - odborom dopravy rozhodlo k celomestskej zonácii na rýchlosť 40 km/hod. Zóna 40 km začína od betónového mosta za svetelnými semaformi a končí až za železničkou stanicou smerom na Dunajov.

1370014634.JPG Zdroj: mestokrasno.sk

„Obmedzenie rýchlosti na 40 km/hod. platí na všetkých priľahlých mestských komunikáciách. Chceme upozorniť občanov, že budú zvýšené dopravné hliadky a vo zvýšenej miere bude meraná i rýchlosť na dodržiavanie tejto predpísanej rýchlosti,“ doplnili zástupcovia mesta.

Zároveň dúfajú, že zonácia dopravy na 40 km/hod. zvýši bezpečnosť peších a cyklistov, no najmä, že prispeje k upokojeniu dopravy na označených cestách.


Súvisiaci článok
Na trase Zwardoň - Skalité - Žilina budú zavedené priame vlakové spoje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť