Sobota 07. 09. 2024 19:08:46 | Meniny má Marianna

Liptovský Mikuláš prispeje samosprávam postihnutým zemetrasením

Východoslovenským samosprávam postihnutým zemetrasením posiela liptovskomikulášska radnica 3000 eur. Návrh primátora Jána Blcháča odobrili poslanci mestského zastupiteľstva na ostatnom rokovaní. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

TASR|5. december 2023|09:30:45

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Zemetrasenie na Orave? Seizmické stanice ho nezaznamenali, asi išlo o chybu
Čítajte viac >

Príspevkom sa bude radnica podieľať na likvidácii následkov zemetrasenia. „Októbrové zemetrasenie na východe krajiny zničilo cesty, domy, školy, kostoly, múzeá aj ďalšie budovy. Celkové škody rátajú obce a Prešovský samosprávny kraj v miliónoch. Liptovský Mikuláš pošle 3000 eur zo svojho rozpočtu na transparentný účet, ktorý zriadilo Združenie miest a obcí Slovenska," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že radnica už viackrát podala pomocnú ruku po nešťastiach samosprávam v rôznych častiach Slovenska. Naposledy v lete poslali peniaze Banskej Štiavnici na odstraňovanie následkov požiaru, predtým po výbuchu bytovky na Mukačevskej ulici v roku 2019 do Prešova. Po prírodnej katastrofe vo Vrátnej v roku 2014 finančne podporili Terchovú, ale napríklad aj rodiny baníkov a záchranárov v Handlovej po výbuchu v bani v roku 2009.


Súvisiaci článok
Po zemetrasení na východe Slovenska zaznamenali ešte dva slabé dotrasy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť