Streda 24. 07. 2024 07:03:55 | Meniny má Vladimír

VIDEO: Mal zákaz viesť motorové vozidlá na doživotie. Napriek tomu si sadol za volant opitý

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, média informuje, že obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 43-ročný muž z okresu Žilina.

Radka Kostánová|1. december 2023|14:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Alkohol za volantom opäť úradoval. Dvaja opití vodiči spôsobili v jeden deň dve dopravné nehody
Čítajte viac >

Nezodpovednosť niektorých vodičov nemá hraníc. Ako informuje Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 43-ročný muž z okresu Žilina.

„Obvinený muž v utorok 28. novembra v čase okolo 08.45 hod. viedol v obci Belá, okres Žilina osobné motorové vozidlo Škoda. Následne bol hliadkou z oddelenia mýtnej polície Policajného zboru Kunovec zastavený. Počas kontroly bol vodič vyzvaný, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla, čo aj urobil, ale vodičský preukaz nepredložil,“ priblížila hovorkyňa.

Ďalej bolo zistené, že 43-ročný muž má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na doživotie. Následne sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,48 mg/l, čo predstavuje 1 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uzatvorila Kremeňová.


Súvisiaci článok
Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje na mimoriadnu uzáveru tunela Považský Chlmec na D3
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť