Pondelok 06. 05. 2024 18:30:43 | Meniny má Hermína

Na dostavbu D3 sa použije celý objem alokovaných eurofondov

Chýbajúce úseky diaľnice D3 sa postavia v celosti ako jedna stavba a použije sa na ňu celý objem financií, alokovaný v eurofondoch na výstavbu diaľnic v aktuálnom programovom období 2021 – 2027.

TASR|30. november 2023|16:24:04

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Mesto Žilina má nové parkovacie automaty. Vodiči už nebudú musieť nechávať lístok za čelným sklom
Čítajte viac >

Minister dopravy Jozef Ráž mladší (nominant Smeru-SD) to uviedol vo štvrtok v Žiline na zasadnutí pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

Doplnila, že predpokladaný začiatok samotnej stavby na úseku Žilina Brodno-Čadca je jún 2026. „Pracovná skupina so zástupcami Európskej komisie, Národnej diaľničnej spoločnosti a Ministerstva životného prostredia SR hodnotila aktuálny postup prípravy výstavby chýbajúcich úsekov diaľnice D3. Minister dopravy informoval o viacerých zmenách zákonov, ktoré pripravujú na urýchlenie výstavby nadradenej dopravnej infraštruktúry, teda rýchlostných ciest a diaľnic,“ uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja.

Zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti podľa nej informovali, že práce na príprave výstavby prebiehajú podľa harmonogramu. „Vysvetľovaciu fázu dostavby považujú za ukončenú, dnes sú práce vo fáze prípravy územných rozhodnutí a stavebných konaní. Keďže výstavba bude v husto zastavanom území za plnej dopravnej prevádzky, Žilinský samosprávny kraj ponúkol ministerstvu a Národnej diaľničnej spoločnosti aktívnu spoluprácu pri príprave a organizácii dopravy počas výstavby,“ dodala Lacová.


Súvisiaci článok
Železničná spoločnosť Slovensko informuje o novom grafikone. Na Kysuciach plánuje zdvojnásobenie počtu vlakov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť