Piatok 26. 07. 2024 08:41:40 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Tragickú zrážku s vlakom na nechránenom priecestí v Rajeckých Tepliciach neprežila 63-ročná žena

V utorok 28. novembra došlo vo večerných hodinách na nechránenom železničnom priecestí v Rajeckých Tepliciach k stretu osobného motorového vlaku s dvoma ženami.

Juliana Krčulová|29. november 2023|08:27:42

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Výpravkyňa nastúpila do služby opitá. V dychu mala takmer dve promile alkoholu
Čítajte viac >

„V utorok 28. novembra vo večerných hodinách na nechránenom železničnom priecestí v Rajeckých Tepliciach, v okrese Žilina, došlo k stretu osobného motorového vlaku s dvoma osobami ženského pohlavia. Následným šetrením bolo zistené, že rušňovodičovi motorového vlaku mali osoby náhle vojsť na železničné priecestie tesne pred prichádzajúci vlak,“ priblížila tragickú udalosť hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

Rušňovodič podľa jej slov použil zvukovo-výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, no pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke zabrániť.

„U 63-ročnej ženy privolaný obhliadajúci lekár konštatoval zranenia nezlučiteľné so životom, druhá žena bola prevezená do nemocnice. Rušňovodič a cestujúci z vlaku sa nezranili. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom,“ doplnila krajská hovorkyňa s tým, že ďalšie okolnosti a príčiny železničnej nehody sú predmetom aktuálne prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia opätovne upozorňuje, že najmä v prípade nechránených železničných priecestí si treba počínať mimoriadne opatrne. Týka sa to nielen vodičov, ale aj chodcov a cyklistov. Skôr ako vojdete na železničné priecestie, treba spomaliť a presvedčiť sa, či je možné ho bezpečne prejsť.


Súvisiaci článok
Opitý cyklista jazdil v Rajci zo strany na stranu. V dychu mal viac ako dve promile alkoholu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť