Piatok 26. 07. 2024 22:53:06 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V meste Martin majú už zimnú údržbu v plnom prúde. Primátor žiada vodičov, aby umožnili prejazd mechanizmom

Hovorca mesta Martin, Miroslav Hamar, média informuje, že na základe rozhodnutia náčelníka Operačného štábu zimnej údržby pre roky 2023/2024 vyhlásilo mesto 24. novembra prvý stupeň zimnej údržby. Zimnú údržbu vykonáva spoločnosť Brantner Fatra s. r. o.

Radka Kostánová|28. november 2023|16:15:03

Zdroj: martin.sk

Súvisiaci článok
Zimnú údržbu bude mať zabezpečenú aj mesto Martin
Čítajte viac >

Zimné obdobie a prichádzajúce Vianoce so sebou každoročne prinášajú obmedzenia na cestách, ktoré sa samosprávy snažia riešiť prostredníctvom zimnej údržby. Tú vyhlasujú podľa reálneho stavu na cestách. Zimná údržba v Martine oficiálne začala 24. novembra. Potvrdil to hovorca mesta Martin, Miroslav Hamar.

„Ako to už u nás býva zvykom, aj v súvislosti so zimnou údržbou sa objavili informácie, že ju nemáme zabezpečenú načas. Opäť ide o zavádzanie. O spustení a ukončení zimnej údržby rozhoduje priamo mesto podľa aktuálnych poveternostných podmienok. Zimná údržba v Martine bola spustená pred prvými výdatnejšími snehovými zrážkami 24. novembra a rád by som uistil všetkých Martinčanov, že je riadne zabezpečená,” vysvetlil primátor mesta Martin Ján Danko.

Zimná údržba v meste Martin sa každoročne riadi Operačným plánom zimnej údržby, ktorý schvaľujú poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva a ktorý stanovuje ako mesto zabezpečí zjazdnosť a schodnosť 240 kilometrov ciest a 126 kilometrov chodníkov.

Tieto všetky komunikácie v meste sú rozdelené do kategórií podľa priority. Hamar dodáva, že ako prvé sú vždy udržiavané hlavné ťahy, neskôr vedľajšie a až na záver chodníky vo vnútroblokoch.

„Je nevyhnutné zdôrazniť, že mesto nie je správcom všetkých komunikácií na svojom území a zimnú údržbu hlavných ťahov ako napríklad martinský obchvat alebo cesty vedúce centrom mesta bude zabezpečovať Slovenská správa ciest alebo Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja so svojimi mechanizmami a na základe vlastných priorít,“ upresnil primátor mesta Ján Danko.

Ako na záver hovorca dodáva, mesto Martin sa každoročne stretáva s problémom, kedy vozidlá zaparkované priamo na cestách blokujú prejazd mechanizmov vykonávajúcich zimnú údržbu.

Zimná údržba v Martine bude ukončená v marci 2024.


Súvisiaci článok
Horský priechod Donovaly je opäť prejazdný pre všetku dopravu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť