Piatok 26. 07. 2024 20:37:57 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Liptovský Hrádok má dôvod na oslavu. Dvaja šikovní žiaci vyhrali robotickú súťaž

Stredná odborná škola elektrotechnická v Liptovskom Hrádku môže byť právom pyšná na svojich žiakov. Vyhrali prvé mieste v súťaži Robocup v kategórii Rescue Maze.

Radka Kostánová|28. november 2023|18:15:30

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Grand prix súťaže Tatranský kamzík získal iránsky film Sedem symfónií Zagrosu
Čítajte viac >

Zástupcovia Žilinského kraja na sociálnej sieti informujú, že vďaka grantovému programu Žilinského samosprávneho kraja „Talentovaná mládež“ mohol byť na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku zrealizovaný projekt „Podpora robotiky na SOŠE Liptovský Hrádok“.

„Projekt pomáha zlepšiť zručnosti žiakov, ktorí úspešne reprezentujú školu na viacerých súťažiach zameraných na robotiku. V celoslovenskej súťaži Robocup v kategórii Rescue Maze, krásne 1. miesto získali dvaja žiaci SOŠE Liptovský Hrádok,“ pochválili sa krásnou správou.

Aby sa mohli zapojiť žiaci zapojiť aj do iných kategórií alebo ďalších súťaží, potrebovali vhodný hardvér. Tým je práve robotické rameno Elephant Robotics MyCobot-6 DOF s adaptívnym chápadlom v hodnote 923, 22 eur.

Ako ďalej zástupcovia informujú, rameno umožňuje precvičovanie rôznych druhov pohybu, čo doteraz v príprave žiakov nebolo možné. Tiež slúži ako motivácia pre zapojenie ďalších žiakov do súťaží a krúžku robotiky.


Súvisiaci článok
Čadca sa zaradila medzi najlepšie slovenské mestá v oblasti odpadového hospodárstva
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť