Štvrtok 16. 05. 2024 09:55:15 | Meniny má Svetozár

Obyvatelia Liptova si na diaľnicu D1 Hubová – Ivachnová ešte počkajú. Bude mať meškanie, aj keď sa na dostavbu čaká už roky

Diaľnica, ktorú stavajú na Liptove, bude meškať viac než sa čakalo. Obyvatelia a vodiči v okolí Ružomberka čakajú na dostavbu úseku roky. Informovala o tom verejnoprávna televízia RTVS na svojom oficiálnom webe spravy.rtvs.sk.

Radka Kostánová|28. november 2023|10:00:08

Zdroj: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Súvisiaci článok
VIDEO: Dobré správy! Úsek diaľnice D1 Hubová - Ivachnová plynulo napreduje. Pozrite si septembrový progres
Čítajte viac >

Ako informuje verejnoprávna televízia RTVS na svojom oficiálnom webe spravy.rtvs.sk, pätnásťkilometrový obchvat začali stavať pred desiatimi rokmi, no na jeho dokončenie si obyvatelia ešte počkajú.

Ministerstvo dopravy potvrdilo informáciu, že práce na výstavbe úseku diaľnice D1 Hubová – Ivachnová sa predĺžia približne o pol roka. Ako informuje RTVS, podľa pôvodnej zmluvy by mal byť dokončený na budúci mesiac. Známe je, že tento termín sa niekoľkokrát posúval a ministri opäť potvrdili, že sa práce predĺžia o minimálne pol roka.

„Je problém aj s tým, že deti musia prechádzať cez hlavnú cestu. Áut je tam neskutočne veľa, často máme kolóny cez celé dediny,“ vysvetlila pre RTVS riaditeľka Základnej školy Hubová Martina Čiešková.

367992466_673314154823380_1510612426913854978_n.jpg Zdroj: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Práce na tomto úseku diaľnice výrazne skomplikovali aj zosuvy hornín. Do budúcna sa chce ministerstvo dopravy pri výstavbe diaľnic viac zamerať na geologický prieskum. „Stále platí komunikovaný termín, teda rok 2025. Stavba momentálne beží podľa harmonogramu a aktuálne tam pracuje približne 500 ľudí denne,“ uviedol pre televíziu RTVS hovorca ministerstva dopravy Martin Petro.

Prezident Zväzu stavebných podnikateľov Pavol Kováčik pre verejnoprávnu televíziu dodal, že tento úsek diaľnice je technicky mimoriadne náročný, ale na druhej strane sú tu ľudia na to, aby takéto technicky náročné úseky zvládali.

Televízia RTVS vo svojej reportáži informovala, že na rok 2025 je naplánované aj dokončenie viac ako sedemkilometrového tunela Višňové, ktorý odbremení dopravu pod Strečnom.


Súvisiaci článok
Diaľničný obchvat Ružomberka chcú dokončiť na budúci rok (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť