Piatok 26. 07. 2024 16:24:37 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V Čadci horela drevená prístavba rodinného domu. Evakuovali 4 osoby a škodu odhadli na 50 000 eur

V nedeľu krátko po pol šiestej bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar drevenej prístavby rodinného domu v meste Čadca. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová.

Radka Kostánová|27. november 2023|15:36:57

Zdroj: Facebook/Hasiči Raková

Súvisiaci článok
Na Kysuciach zrazil vlak chodca. Utrpel devastačné poranenia a pomôcť mu už nedokázali
Čítajte viac >

Včera 26. novembra 2023 krátko po pol šiestej ráno bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar drevenej prístavby rodinného domu v meste Čadca v mestskej časti Milošová. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová.

Ďalej uvádza, že na mieste udalosti zasahovalo 16 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Čadci, Hasičskej stanice v Žiline a Záchrannej brigády v Žiline so 6 kusmi techniky. Taktiež pri zásahu asistovalo 5 hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru Raková s 2 kusmi techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiaru, záchranná zdravotná služba a polícia.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí drevená prístavba a strecha rodinného domu. V požiarom zasiahnutom dome sa nachádzali viaceré osoby. Z horiaceho domu samostatne vyšli 2 ľudia, hasiči z poschodia evakuovali ďalšie 4 osoby. Za účelom zabezpečenia tepelného komfortu pre evakuovaných obyvateľov domu bol na miesto povolaný automobil Peugeot Boxer,“ doplnila hovorkyňa.

Požiar rodinného domu bol lokalizovaný krátko po 6:45 hodine a do 30 minút od lokalizácie zlikvidovaný. Zasahujúci hasiči následne skontrolovali miesto pomocou termokamery.

Hovorkyňa správu uzatvorila s tým, že príčina požiaru je v štádiu zisťovania. Našťastie, pri požiari nedošlo k zraneniu osôb a predbežná škoda bola odhadnutá na 50 000 eur.


Súvisiaci článok
Tragická dopravná nehoda na Liptove. Muž bez reflexných prvkov zrážku s autom neprežil
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť