Piatok 26. 07. 2024 23:11:44 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Na Liptove oceňovali najlepších športovcov za rok 2023. Nechýbala ani talentovaná Eliška Mintálová

Cez víkend sa v meste Liptovský Mikuláš uskutočnilo ocenenie najlepších športovcov, ktorí uspeli v Slovenskom pohári, medailistov z medzinárodných podujatí a jubilantov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj slovenskej kanoistiky za rok 2023.

Radka Kostánová|27. november 2023|12:45:23

Zdroj: canoe.sk

Súvisiaci článok
Mintálová opäť ukázala svoj talent! Získala striebornú medailu v K1
Čítajte viac >

Slovenská kanoistika sekcia divokých vôd má za sebou mimoriadne úspešný rok. Informovali o tom zástupcovia webovej stránky canoe.sk. Počas uplynulého víkendu v Liptovskom Mikuláši prebiehalo slávnostné Vyhlásenie tých najúspešnejších športovcov v Slovenskom pohári, medailistov z medzinárodných podujatí a jubilantov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj slovenskej kanoistiky za rok 2023.

„Kategóriu dospelých ovládli v kanoe Matej Beňuš a Ivana Chlebová, v kajaku kraľovala Eliška Mintálová a Matúš Štaffen,“ doplnili.

Ako ďalej uviedli, zástupca primátora mesta Liptovský Mikuláš Ľuboš Trizna privítal prítomných na pôde mesta, ktoré bude budúci rok hostiť v Areáli nestora vodného slalomu Ondreja Cibáka Majstrovstvá sveta juniorov a do 23 rokov. „Mesto Liptovský Mikuláš má právoplatný prívlastok – Mesto olympijských víťazov. Začalo to Michalom Martikánom, ktorý získal pre Slovensko prvú olympijskú medailu a poslednú Petra Vlhová, ktorá robí na svahu radosť všetkým Slovákom. Určite do tejto úspešnej spoločnosti patrí dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome Elena Kaliská a strieborný z Tokia Jakub Grigar,“ prezradil Ľuboš Trizna pre canoe.sk.

Najcennejšiou medailou, striebrom z Majstrovstiev sveta v Londýne, sa môže pochváliť kajakárka zo Žilinského kraja, Eliška Mintálová.

„Najlepšou slalomárkou v žiackej kategórii sa stala Zara Záhorská z KTK Liptovský Mikuláš, ktorá zvíťazila v Slovenskom pohári v kajaku aj kanoe. V kanoe sa najviac darilo Lukášovi Hnilicovi z rovnakého klubu a najlepším slalomárom v kajaku sa stal Martin Venetiaren zo Žilinského klubu vodákov, ktorý zvíťazil aj v zjazde. V otcových šľapajach kráča Nino Matej Minčík, ktorý zvíťazil v zjazdárskom kanoe. V dievčenskej kategórii sa tešia z víťazstva Petra Šošková z Dukly Žilina na kanoe a Hana Danišová zo Športového klubu polície Bratislava v kajaku. Zjazdársky šprint ovládli v kanoe aj kajaku Lukáš Hnilica a Petra Šošková, ktorým ceny odovzdal olympijský víťaz v C2 Peter Škantár,“ uzatvorili zástupcovia na záver.


Súvisiaci článok
Žilinčanka Eliška Mintálová vyhrala prvýkrát v kariére preteky Svetového pohára
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť