Sobota 07. 09. 2024 17:26:44 | Meniny má Marianna

Vlci Žilina sa aj tento rok zapájajú do celosvetovej kampane proti násiliu páchanému na ženách

Celosvetová kampaň za odstránenie násilia páchaného na ženách začína 25. novembra a trvá presne 16 dní. Hokejisti z klubu Vlci Žilina šíria povedomie o tomto probléme už štyri roky.

Juliana Krčulová|25. november 2023|12:00:24

Zdroj: Vlci Žilina

Súvisiaci článok
DOXXbet Vlci Žilina zdolali aj Rimavskú Sobotu. Trojzápasovú sériu tak ukončili s čistým kontom
Čítajte viac >

Oranžová je farba, ktorá dnes symbolizuje medzinárodný deň boja proti násiliu páchanému na ženách. Mnohí športovci si ju dávajú na tvár v podobe monokla, aby poukázali na to, čo sa často deje za zatvorenými dverami domov. Vlci Žilina sa pripájajú k tejto iniciatíve a hovoria násiliu jasné nie.

„Už sme hrali s monoklami pod očami, robili sme rôzne online kvízy upozorňujúce na problematiku a tento rok sa náš klub bude prezentovať oranžovou stužkou v podobe nálepky na prilbách a budeme ju nosiť celých 16 dní. Rovnako tak pribudne v našich grafikách spolu s oranžovou farbou. Chceme tak upriamiť pozornosť na viaceré organizácie na Slovensku, ktoré ženám v neľahkých situáciách pomáhajú,“ vysvetlil Dávid Košút, marketingový manažér klubu.

IMG_8919.jpg Zdroj: Vlci Žilina

Na svojich prilbách majú od dnes Vlci Žilina špeciálny dizajn nálepky, ktorá upozorňuje na problém násilia na ženách a podporuje globálnu kampaň s celosvetovým hashtagom #OrangeTheWorld a #25Nov.

Štúdia Agentúry Európskej únie pre základné práva prezentovaná v marci 2014 prišla s informáciou, že každá tretia žena z Európskej únie bola obeťou fyzického alebo sexuálneho násilia aspoň raz vo svojom živote. Podobný výskum realizovaný na Slovensku v roku 2008 hovorí o každej piatej žene, ktorá má skúsenosť s násilným správaním zo strany partnera. V našej krajine má podľa dostupných štatistík násilie páchané na ženách klesajúcu tendenciu, stále je však závažným problémom, že mnohé z obetí neoznamujú incidenty násilia na ženách polícii či organizáciám na podporu obetí.

IMG_9001.jpg Zdroj: Vlci Žilina

Ak ste svedkami domáceho či sexuálneho násilia, prosíme, kontaktujte Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie: 0800 212 212 (nonstop). Alebo vyhľadajte najbližšiu organizáciu poskytujúcu pomoc vo vašom okolí: ZASTAVME NÁSILIE – Adresár.


Súvisiaci článok
Žilinskí Vlci hlásia novú posilu v obrane. Do tímu prišiel 28-ročný Holenda
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť