Sobota 07. 09. 2024 14:28:11 | Meniny má Marianna

Na Kysuciach zrazil vlak chodca. Utrpel devastačné poranenia a pomôcť mu už nedokázali

Vo štvrtok 23. novembra krátko pred pol siedmou večer bola na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásená dopravná nehoda vlaku a chodca na železničnej trati Čadca - Makov v obci Olešná. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová.

Radka Kostánová|24. november 2023|10:01:14

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/ZSSK

Súvisiaci článok
Vodiči, pozor! V Kolároviciach sa stala vážna dopravná nehoda, cesta je neprejazdná
Čítajte viac >

Včera 23. novembra bola na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásená dopravná nehoda vlaku a chodca na železničnej trati Čadca - Makov v obci Olešná.

Okamžite boli na miesto nehody vyslaní 4 hasiči z Hasičskej stanice v Turzovke na jednom kuse hasičskej techniky.

Ako ďalej informuje Mária Pohanková Zahatlanová, prieskumom na mieste udalosti bolo zistené, že sa jedná o nehodu osobného vlaku a chodca, ktorý ležal v koľajisku s devastačnými poraneniami bez známok života. Vo vlaku sa v čase nehody viezol rušňovodič a 15 cestujúcich, všetci bez zranení. Premávka na trati bola zastavená.

„Jednotka postupne evakuovala všetkých cestujúcich z vlaku aj s batožinou a odviedla ich na najbližšie miesto, kde si cestujúcich prevzali rodinní príslušníci. Ostatní cestujúci boli odvezení privolaným vozidlom z Hasičskej stanice v Čadci na železničnú stanicu v Turzovke. Na miesto nehody bol privolaný obhliadajúci lekár a Polícia. Po zadokumentovaní miesta nehody bola vlaková doprava obnovená,“ uzatvorila hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Kysučan Kúrňava dostal za extrémizmus šestnásť mesiacov väzenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť