Sobota 07. 09. 2024 09:23:16 | Meniny má Marianna

Organizácie v Dolnom Kubíne môžu prvýkrát žiadať o dotáciu elektronicky

Športové a kultúrne organizácie v Dolnom Kubíne môžu prvýkrát požiadať o dotáciu na nasledujúci kalendárny rok elektronicky.

TASR|25. november 2023|09:31:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Vianoce na Liptove tento rok oživí 12-metrová strieborná jedlička
Čítajte viac >

Výzvu vyhlásila radnica v týchto dňoch, uzávierka je do 31. decembra. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta Dolný Kubín.

Záujemcovia o dotáciu sa najskôr zaregistrujú na stránke dotacie.dolnykubin.sk a následne vypíšu žiadosť, podobne, ako to bolo v papierovej forme. „Výhodou je, že systém je spárovaný s príslušnými registrami, čo uľahčí jej vypĺňanie, keďže všetky dôležité údaje žiadateľ tam už bude mať,“ vysvetlil Michal Švento z dolnokubínskej radnice s tým, že pri prípadných ďalších žiadostiach nemusí človek nanovo vypisovať všetky údaje, keďže tam už budú.

Podľa jeho slov sú výzvy a všetky potrebné informácie na stránke mesta.

Dolnokubínski poslanci schválili, že budúci rok bude mesto rozdeľovať približne 200 tisíc eur. „Aj keď roky, ktoré momentálne samospráva prežíva, sú ekonomický veľmi náročné a mnohé mesta a obce upúšťajú od dotácií, v Dolnom Kubíne sa vždy snažíme nájsť nejakú alokáciu, ktorú by sme vedeli určiť práve na podporu týchto inštitúcií,“ povedal primátor Ján Prílepok.

Podľa šéfa dolnokubínskej radnice však všetko závisí od ekonomického vývoja. Vlani museli znižovať dotácie o 50 percent, no počas roka sa vďaka dobrému hospodáreniu a vývoju cien energií samospráve podarilo ich ešte zvýšiť.


Súvisiaci článok
Dopravný podnik mesta Žiliny začína s výstavbou a modernizáciou DEPA za takmer 29 miliónov eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť