Sobota 07. 09. 2024 16:01:32 | Meniny má Marianna

Hlavný vinník v prípade tragickej naháňačky na Orave sa už pred súdom nikdy nezodpovie (VIDEO)

Naháňačka troch Poliakov na luxusných autách sa pred piatimi rokmi skončila tragicky. Muž, ktorého označili za hlavného vinníka, sa už pred súdom nikdy nezodpovie. UPOZORŇUJEME, ŽE VIDEO NIE JE VHODNÉ PRE CITLIVÉ POVAHY.

Juliana Krčulová|23. november 2023|08:00:06

Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Na Kysuciach úradoval zlodej. Z kostola ukradol milodary
Čítajte viac >

Päťdesiatsedemročný muž z okresu Dolný Kubín zahynul pred piatimi rokmi pri naháňačke troch Poliakov. Muži na luxusných vozidlách značiek Porsche, Ferrari a Mercedes vo vysokej rýchlosti a cez plnú čiaru nezvládli predbiehací manéver.

„Vodič Mercedesu sa stihol zaradiť, vodič Ferrari pribrzdil, na čo do neho vzápätí narazil vodič Porsche, ktorý sa čelne zrazil so slovenským vodičom Škody Fabie. Otec, ktorý cestoval so svojou rodinou, zahynul,“ opísali tragickú udalosť policajti na sociálnej sieti s tým, že k udalosti budú pristupovať nekompromisne.

Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk informovala, že podľa obžaloby najväčší podiel viny na tejto tragédii niesol Marcin, ktorý šoféroval čierne Porsche. „Obvinený si je vedomý toho, čoho sa dopustil a svoje konanie ľutuje. Na každom úkone prejavuje veľkú ľútosť aj vo vzťahu k poškodeným za to, čo sa stalo,“ uviedol pre TV JOJ dozorujúci prokurátor.

Marcin sa podľa dostupných informácií najprv nachádzal vo vyšetrovacej väzbe, no neskôr bol prepustený na slobodu s tým, že ho čakal súdny proces. „Obžalovaným je kladené za vinu úmyselné všeobecné ohrozenie. Ten následok smrti je kvalifikovaný z nedbanlivosti,“ priblížil prokurátor pre TV JOJ. „Vo veci tragickej dopravnej nehody bolo hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Žiline odročené a ďalší termín bol zrušený z objektívnych dôvodov na strane Marcina L.,“ informoval televíziu JOJ Martin Kokles, hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.

Podľa informácií TV JOJ hrozilo Marcinovi až 20 rokov väzenia, no na výkon svojho trestu už nikdy nenastúpi - žiaľ, už nie je medzi živými. Televízia JOJ vo svojej reportáži ďalej priblížila, že ďalšiemu Poliakovi, Adamovi, ktorý sa rovnako zúčastnil tragickej naháňačky, bola udelená trojročná podmienka po dohode o vine a treste. Súdny proces čaká už len Lukasza, ktorému hrozí strata slobody až na desať rokov.


Súvisiaci článok
21-ročný lyžiar, ktorý vo februári zrazil chlapca na svahu, sa postavil pred súd
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť