Štvrtok 25. 04. 2024 21:31:32 | Meniny má Marek

Dobrovoľná zbierka na podporu a záchranu obce Čičmany je spustená (VIDEO)

Transparentný účet bol vytvorený za účelom pomoci obci Čičmany, pričom vyzbierané finančné prostriedky budú použité na pokrytie prevádzkových nákladov obce, realizáciu kultúrnych či športových podujatí a na vytvorenie podmienok na zachovanie kultúrneho dedičstva obce. Foto: WWW rajeckadolina.sk

Juliana Krčulová|7. február 2022|09:50:32

Transparentný účet obce Čičmany: SK35 0200 0000 0045 6013 3053

V našom minulom článku sme vás informovali o problémoch, ktoré obec Čičmany registruje už nejeden piatok. Starostka obce, Iveta Micháliková, vo svojom otvorenom liste občanom uviedla, že v Čičmanoch žije z roka na rok menej obyvateľov. Jej tvrdenie doplnil aj predseda Oblastnej Organizácie Rajecká dolina, Peter Slyško. „Obec v roku 2022 oslávi 750. výročie prvej písomnej zmienky a dnes v obci žije z pôvodných 1 500 obyvateľov len 123. Obec Čičmany vymiera! Toto sa podpisuje na samotnej situácií a fungovaní obce. Mesačný príjem z daní ani zďaleka nepostačuje na základné náklady bežnej prevádzky, ktoré príjem z daní prekračujú trojnásobne! Starostka obce je tak nútená vykonávať činnosti od vedenia obce až po upratovanie úradu, nehovoriac o celkových problémoch bežnej prevádzky,“ píše sa na internetovej stránke Rajeckej Doliny.

img-02.jpeg Foto: WWW rajeckadolina.sk

Predseda OOCR Rajecká dolina, Peter Slyško, spolu so starostkou obce, Ivetou Michalíkovou, vyzvali na stretnutie županku Žilinského samosprávneho kraja, Eriku Jurinovú, ministerku kultúry, Natáliu Milanovú a aj Slovakia Travel, Václava Miku, aby spoločne rokovali na tému Čičmany.

„Veríme, že naša iniciatíva sa stane odkazom pre nás, pre celú spoločnosť a že nás to donúti zamyslieť sa a položiť otázku: Naozaj my z pozícií predsedov organizácií, z pozícií významných štátnych predstaviteľov, inštitúcií, firiem, či celej spoločnosti sa budeme iba prizerať a hovoriť, že my s tým nič nevieme urobiť? Necháme to na obyčajných ľudí, či trápenie starostky?" napísali vo svojom odkaze zástupcovia OOCR na internetovej stránke.

Oblastná Organizácia Rajecká dolina pri tejto príležitosti vytvorila aj video na podporu obce, ktoré si môžete pozrieť prostredníctvom tohto odkazu.


Súvisiaci článok
Čičmany tento rok oslavujú 750. výročie prvej písomnej zmienky. Pripravujú veľkolepú slávnosť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť