Štvrtok 25. 04. 2024 07:19:31 | Meniny má Marek

Tri tipy na zimný a romantický výlet v žilinskom okolí

Už o pár dní tu máme Valentín, preto vám prinášame 3 skvelé tipy, kde si môžete užiť romantiku s partnerom, manželom, manželkou, alebo rovno s celou rodinou. Všetky prírodné atrakcie sa nachádzajú v Žilinskom kraji. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.sk

Michal Filek|6. február 2022|13:59:49

Kvačianska dolina

Ak sa rozhodnete pre Kvačiansku dolinu, čaká vás príjemná a nenáročná prechádzka v tichej prírode. Zvládnete ju aj s malými deťmi, či dôchodcami. Od parkoviska do oblasti Mlyny Oblazy vám to bude trvať asi hodinu, no podľa prestávok sa to môže natiahnuť.

Táto dolina sa pýši titulom národnej prírodnej rezervácie, ktorá sa nachádza v oblasti TANAPU.

visitliptov.sk.jpg FOTO: visitliptov.sk

Šútovský vodopád

Nádherný vodopád, ktorý sa rozprestiera v pohorí Malej Fatry, asi 4 kilometre od obce Šútovo, je skvelým tipom na Valentínsky výlet. Jeho výška je 38 metrov, čo z neho robí najvyšší vodopád v Malej Fatre, a celkovo je štvrtým najvyšším vodopádom na Slovensku.

Z vyššie spomenutej obce Šútovo je k nemu ľahký prístup po modrej turistickej značke a opačným smerom od Chaty pod Chlebom. Kamteraz.sk.jpg FOTO: Facebook / Kamteraz.sk

Jánošíkove diery

Najkrajšiu prechádzku (alebo rovno celodenný výlet) zažijete zaručene v Jánošíkových dierach, ktoré sa nachádzajú v Terchovej. Tvoria ich sústavy tiesňav, kaňonov a rôzne skalné útvary.

Jánošíkove diery sa skladajú až z troch častí, medzi ktoré patria Dolné diery, Horné diery a Nové diery. Preteká nimi Dierový potok, ktorý bol nápomocný pri ich formovaní.

PraveSlovenske.sk.jpg FOTO: Facebook / PraveSlovenske.sk


Súvisiaci článok
Skanzen v Pribyline je otvorený aj v zime (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť