Streda 18. 09. 2024 09:25:09 | Meniny má Eugénia

28-ročný lesný robotník si v Malej Fatre spôsobil vážny úraz. Previezli ho do nemocnice

Dnes 13. novembra na poludnie bola Horská záchranná služba požiadaná tieňovou linkou 112 o pomoc pre 28-ročného lesného robotníka, ktorý si vážne zranil dolnú končatinu v ťažko dostupnom teréne v oblasti Kysuckej vrchoviny – Riečnica.

Radka Kostánová|13. november 2023|17:30:06

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Pri požiari maštale v Rajeckých Tepliciach sa, našťastie, nikto nezranil
Čítajte viac >

V pondelok 13. novembra bola Horská záchranná služba požiadaná tiesňovou linkou 112 o pomoc pre 28-ročného lesného robotníka, ktorý si vážne poranil dolnú končatinu. Nachádzal sa v ťažko dostupnom teréne v oblasti Kysúc - Riečnica. Informovali o tom horskí záchranári na oficiálnom webe.

„Horská záchranná služba požiadala o súčinnosť pri záchrannej akcii posádku VZZS zo Žiliny, ktorá vzala na palubu v Štefanovej horského záchranára z Oblastného strediska Malá Fatra. Na miesto zásahu, zároveň odišli na pomoc terénnym vozidlom traja horskí záchranári. Zranený sa nachádzal v komplikovanom lesnom teréne a vrtuľník nemohol pristáť priamo pri ňom,“ doplnili záchranári.

Potom boli pomocou palubného navijaka z vrtuľníka spustení na pomoc 28-ročnému lesníkovi lekárka so záchranárom, ktorí mužovi poskytli urgentnú zdravotnú starostlivosť a analgetickú liečbu. Mladý muž bol následne transportovaný pomocou evakuačného saku, na miesto, odkiaľ bol spolu s lekárkou VZZS evakuovaný za pomoci palubného navijaka a po medzipristátí bol pacient naložený na palubu vrtuľníka a letecky smeroval do nemocničného zariadenia.

IMG-20231113-WA0003.jpg Zdroj: hzs.sk

IMG-20231113-WA0002.jpg Zdroj: hzs.sk


Súvisiaci článok
Medveď v obci Strečno poničil včelie úle. Buďte obozretní! (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť