Sobota 07. 09. 2024 14:50:13 | Meniny má Marianna

Mesto Žilina už má vianočný stromček! Mariánske námestie dýcha sviatočnou atmosférou

Skvelá správa. Mesto Žilina na sociálnej sieti oznámilo, že už má vianočný stromček. Mariánske námestie tak začína dýchať sviatočnou atmosférou.

Radka Kostánová|8. november 2023|12:30:07

Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Súvisiaci článok
Veľký prehľad: Kde všade sa uskutočnia Vianočné trhy v Žilinskom kraji? (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Ak máte dnes cestu do centra mesta Žilina, neobíďte Mariánske námestie, kde vianočný stromček každoročne spríjemňuje žilinského ducha Vianoc. Žilinská samospráva informovala, že stromček pre tohtoročné Vianoce 2023 je už na svojom mieste.

„Na tradičnom mieste už stojí aj hlavný vianočný stromček Žiliny. Prestížnu pozíciu bude tento rok zastávať 14 metrov vysoká jedľa srienistá. Krásny strom doteraz zdobil záhradu rodinného domu v Rosinkách. Rodina Ďurišová sa s ním musela rozlúčiť po 29 rokoch, pretože drevina svojou veľkosťou ohrozovala bezpečnosť okolia a bolo ju nutné odstrániť,“ doplnila samospráva.

Darcovia stromu, rodina Ďurišová, majú radosť, že ich obľúbený strom strávi posledné dni života v takomto vznešenom postavení. Ako priblížila žilinská radnica, podľa slov majiteľov, jedlička nie je žiadny výstavný amatér. Do úlohy vianočného stromčeka ju riadne zaučili, keďže v minulosti túto funkciu pravidelne plnila pre rodinné účely.

Vianočný stromček slávnostne rozsvieti Mikuláš spolu s deťmi v utorok 5. decembra o 17:00 hodine.

„Veľa ľudí sa pýta, prečo na námestí nezasadíme nejaký ihličnan, ktorý by vždy na konci roka plnil úlohu vianočného stromčeka. Podľa Útvaru hlavného architekta mesta Žilina máme obrovské šťastie, že na Mariánskom námestí rastú krásne lipy. Pre veľký ihličnan, ktorý by v ich susedstve mal byť natrvalo, už žiaľ miesto nie je,“ uzatvorilo mesto Žilina.


Súvisiaci článok
Mesto Bytča zverejnilo dátum Vianočných trhov. Tento rok chystá aj jednu novinku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť