Štvrtok 09. 05. 2024 15:07:00 | Meniny má Roland

Mestská knižnica v Kysuckom Novom Meste sa preniesla do sveta komiksov

Sestry Jančové previedli žiakov 9. triedy zo Základnej školy Nábrežná v Kysuckom Novom Meste svetom superhrdinov. Na workshope v mestskej knižnici ich naučili, ako prebieha proces vzniku samotného komiksu, no vyskúšali si aj tvorbu toho vlastného.

Juliana Krčulová|24. október 2023|15:29:05

Zdroj: Facebook/Mestská knižnica Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Sestry Jančové previedli žiakov z Tepličky nad Váhom svetom superhrdinov (VIDEO)
Čítajte viac >

Žiaci 9. triedy zo ZŠ Nábrežná v Kysuckom Novom Meste sa zoznámili so svetom komiksov na workshope v mestskej knižnici. Sestry Jančové, ktoré sú autorkami komiksov, im ukázali, ako sa vytvára komiks od nápadu po ilustráciu, pričom žiaci si tiež mali možnosť vytvoriť aj svoj vlastný komiks.

Naša redakcia sa obrátila na Sestry Jančové s otázkou, ako hodnotia uplynulý workshop v Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste.

„Ako vždy, keď sa organizuje komiksový workshop v knižnici, je to magické. Prezentovať a vlastne učiť deti a mládež v priestoroch knižníc je vždy iné. V prvých minútach sme im, ako vždy, povedali viac o našich komiksoch a spôsobe, ako my tvoríme komiksy. Potom sme rozdali komiksové šablóny a žiaci mali za úlohu vytvoriť svoju komiksovú stránku. Na konci workshopu si každý svoje dielo aj odprezentoval, a to bola tá najlepšia časť,“ priblížili našej redakcii sestry Zuzana a Ivana Jančové s tým, že na pondelkovom workshope zaznelo aj mnoho originálnych a krásnych nápadov na komiksové príbehy.

„Vypočuli sme si príbehy o super ľuďoch, mocnom diamante, z ktorého čerpáte silu, vílach, nekomixe, či o romantickom príbehu dievčaťa a orla, ktorý sa nakoniec premení na človeka vďaka sile lásky,“ dodali sestry Zuzana a Ivana Jančové, ktoré sa tvorbe autorských komiksov venujú už viac ako štyri roky.

NEZABÚDAJTE!

Na našom Facebookovom profile práve prebieha súťaž o MARVEL Mystery box, ktorú sme si pre vás pripravili spoločne so Svetom Komiksov.


Súvisiaci článok
VIDEO: Čo potrebujete na to, aby ste tvorili komiksy ako MARVEL? Sestry Jančové poznajú odpoveď!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť