Nedeľa 15. 09. 2024 12:55:33 | Meniny má Jolana

VIDEO: Hasiči zo Žilinského kraja sa snažili uhasiť požiar elektrického auta v Kii

Pred pár dňami prebiehalo taktické cvičenie hasičov zo Žilinského kraja, aby preverilo skúsenosti s hasením vozidiel s elektrickým pohonom.

Radka Kostánová|20. október 2023|10:00:04

Zdroj: Facebook/Kia Slovakia

Súvisiaci článok
Pri dnešnom požiari výrobnej haly v Žiline sa nikto nezranil. Výška škody bola odhadnutá na zhruba 3 milióny eur
Čítajte viac >

Ako informuje spoločnosť Kia Slovakia na Facebooku, Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline a spoločnosť Kia Slovakia sa minulý štvrtok 12. októbra uskutočnilo taktické cvičenie, ktorého sa zúčastnili hasiči zo Závodného hasičského útvaru Kia Slovakia, hasiči z Hasičských staníc v Žiline, Martine, Kysuckom Novom Meste a hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

„Požiar plugin-hybridného vozidla a simulácia hasenia skladu s nebezpečným odpadom, vrátane lítium-iónových batérií, otestovali odbornosť a pripravenosť hasičských jednotiek aj na tento typ požiarov,“ doplnila ďalej spoločnosť Kia Slovakia.

Avšak, okrem samotného zásahu bol sledovaný aj rozvoj požiaru či pokles a nárast teplôt pri použití protipožiarnej plachty. Keď teda hasiči úspešne uhasili vozidlo, boli odobraté vzorky hasebnej vody, ktoré budú podrobené ďalšiemu rozboru. Vrak vozidla bol umiestnený do špeciálneho kovového kontajnera, kde bol zatopený vodou.


Súvisiaci článok
Škoda po dnešnom požiari v športovo-oddychovom areáli pri Vodnom diele Žilina bola odhadnutá na zhruba 4-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť