Streda 18. 09. 2024 14:14:15 | Meniny má Eugénia

Pri dnešnom požiari výrobnej haly v Žiline sa nikto nezranil. Výška škody bola odhadnutá na zhruba 3 milióny eur

Dnes 16. októbra približne o jednej hodine v noci bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar výrobnej haly na Priemyselnej ulici v Žiline.

Juliana Krčulová|16. október 2023|11:40:15

Zdroj: Facebook/Ľudovít Sygut

Súvisiaci článok
66-ročného chodca po zrážke s autom na Orave previezli do nemocnice. Mladý vodič nafúkal takmer dva a pol promile
Čítajte viac >

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová, informovala, že na mieste udalosti zasahovali hasiči z Hasičskej stanice Žilina, Hasičskej stanice Kysucké Nové Mesto, Hasičskej stanice Terchová, zo Záchrannej brigády v Žiline, zo Strednej školy požiarnej ochrany v Žiline a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Poluvsie.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutá strecha výrobnej haly, pričom oheň sa rozširoval aj do vnútorných priestorov,“ priblížila hovorkyňa a ďalej uviedla, že požiar bol rozdelený na dva požiarne úseky.

Podľa dostupných informácií na mieste zasahovalo 25 profesionálnych a dvaja dobrovoľní hasiči s trinástimi kusmi hasičskej techniky.

„Požiar bol krátko po štvrtej hodine lokalizovaný a krátko po šiestej hodine zlikvidovaný. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu v Bratislave. Výška škody bola odhadnutá na cca 3 milióny eur. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb,“ uzavrela Pohanková Zahatlanová.


Súvisiaci článok
Polícia najčastejšie rieši vo vlakoch konflikty medzi cestujúcimi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť