Štvrtok 16. 05. 2024 20:53:13 | Meniny má Svetozár

Nevídaný úspech! Team z malého mestečka Bytča bude jazdiť svetový cyklistický pohár a angažoval francúzsku reprezentantku

Nevídané úspechy vo svetovom meradle dosahuje tím zjazdovej cyklistiky Osmos Gravity Team, ktorý je pokračovateľom Deem racing tímu, založeného partiou kamarátov v malom mestečku Bytča. Nielenže jeho odchovankyňa, 16-ročná Vanesa Petrovská podpísala zmluvu s top tímom najvyššej svetovej kategórie, ale od novej sezóny budú sami jazdiť svetové poháre v najvyššej UCI kategórii. FOTO: Leona Pierrini/Osmos Gravity Team

Michal Filek|2. február 2022|11:41:56

„Sme pokračovateľom Deem racing tímu a po vstupu nových partnerov OSMOS a Deceuninck sme sa premenovali na Osmos Gravity Team. Za posledné štyri roky sme jeden z najúspešnejších tímov na Slovensku a v európskom meradle sme zaznamenali niekoľko famóznych výsledkov s Vanesou Petrovskou,“ hovorí jeden zo zakladateľov a manažér tímu Miroslav Šustr pre SP 21.

Pozoruhodné je, že od roku 2022 sa stali UCI mtb team. Hlavnou prioritou je pre nich svetový pohár, ale jazdiť plánujú aj Slovenský pohár v rámci akadémie kadetov.

248035025_4827060694050527_5228747941976642258_n.jpg Miroslav Šustr

„Som nadšený z nového dobrodružstva, ktoré nás čaká. Už minulý rok som uvažoval vstúpiť do veľkej cyklistiky, ale musím sa priznať, že mi chýbali medzinárodné skúsenosti a medzinárodný partner, aby pokryl sezónu. Po tom, čo sme začali viac cestovať po Európe, sa na mňa veľa nalepilo a vďaka vynikajúcim výsledkom v rámci európskeho pohára a cranwork nás oslovili silní partneri, ktorí nám dokážu pokryť svetový pohár,“ prezrádza Šustr.

Vanesa Petrovská odišla do svetového TOP tímu UCI.

Súvisiaci článok
Takto jazdí majsterka Európy Vanesa Petrovská z Bytče (VIDEO + PODCAST)
Čítajte viac >

Rozlúčka s Vanesou bola emotívna.
Šustr ju objavil pre veľkú cyklistiku.

Vanesa Petrovská je majsterka sveta mládeže a víťazka Crankworx. Svoju kariéru začínala práve v bytčianskom tíme. Cieľom Miroslava Šustra bolo dostať ju do top svetového tímu, čo sa aj tento rok podarilo.

V Osmos Gravity však už za ňu našli aj náhradu. Prichádza totiž francúzska reprezentantka.

„Som rád, že sa mi podarilo angažovať francúzsku reprezentantku Leonu Pierrini, ktorá je dvojnásobná juniorská majsterka Francúzska a víťazka svetového pohára. Teší ma to o to viac, že sme v doterajšej histórii prvý MTB tím zo Slovenska, ktorý dokázal angažovať profesionálneho cyklistu a hneď priamo z krajiny kolísky cyklistiky,“ uviedol pre SP 21 Šustr.

Tým, že aj bytčiansky tím bude jazdiť svetové poháre, natíska sa logická otázka. Nebolo by aj pre 17-ročnú Vanesu Petrovskú, ktorá býva v Bytči, lepšie, aby v ňom zostala?

„Ťažko povedať. Za posledný rok bol na mňa a na Vanes vyvíjaný obrovský tlak od svetových tímov, lebo dosahovať svetové výsledky v tak mladom veku, je neuveriteľné. Prichádzali veľké ponuky a verím, že si vybrala správne a jej nový tím bude pokračovať v moje práci a dostane ju na úplný vrchol,“ hovorí Vaneskin „objaviteľ“.

Leona Pierrini je dvojnásobná juniorská majsterka Francúzska a víťazka svetového pohára

Svetový tím UCI so sídlom v maličkej slovenskej Bytči, bude, pravdepodobne, vo svete raritou a senzáciou. Čo si o tom myslí Miroslav Šustr?

„I keď realizačný tím má členov z viacerých štátov, ako je Francúzsko, Monako, Švajčiarsko, Česko a Slovensko, tak základňa tímu ostáva v Bytči. Myslím, že je to veľký skok pre tím, ktorý zakladali kamaráti ako čisto amatérsky tím a za šesť rokov tvrdej driny postúpil až k profesionálom s licenciou UCI. Myslím, že Mesto Bytča má byť na čo hrdé, že v takom malom mestečku je profesionálny tím UCI, ktorý do dnešného dňa vybojoval množstvo prvenstiev po celom svete.“


Súvisiaci článok
Vanesa Petrovská: Chcem sa stať majsterkou sveta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť