Štvrtok 19. 09. 2024 21:23:19 | Meniny má Konštantín

Do Liptovského Mikuláša prišli komisári z Bruselu. Podarí sa mestu získať prestížne ocenenie?

Liptovský Mikuláš sa spojil s Kežmarkom a poľským Novým Targom, spoločne sa snažia získať titul Európska komunita športu 2024. V utorok všetky tri mestá prišli navštíviť komisári z Asociácie európskych miest športu pri Európskej únii ACES Europe. Zisťovali, aké podmienky vytvárajú pre športovcov a pozreli si športovú infraštruktúru. TASR o tom informovala hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

TASR|17. október 2023|15:45:11

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Vlhová absolvovala vydarenú prípravu na nadchádzajúcu sezónu Svetového pohára, no situáciu komplikuje choroba
Čítajte viac >

Dodala, že spoločne s Kežmarkom a Novým Targom plánujú usporiadať rôzne športové súťaže a podujatia pre verejnosť. Cieľom je, aby sa zapojili všetky vekové kategórie vrátane ľudí so zdravotným znevýhodnením.

„Súťažami a podujatiami chceme podporiť aktívny životný štýl, zdravie a spájanie komunít,“ zdôraznila hovorkyňa. Vymenovala, že v roku 2024 plánujú ako Európska komunita športu 2024 usporiadať napríklad hokejový turnaj miest, priateľské zápasy miest vo futbale, basketbalový a volejbalový turnaj, cyklistické preteky či športové dni pre seniorov aj pre ľudí so zdravotným hendikepom.

393617808_731357532368690_7884868495449434916_n.jpg

Hovorkyňa vyzdvihla, že Liptovský Mikuláš ročne vynakladá viac ako 1,5 milióna eur na prevádzku športovej infraštruktúry a podporu športových klubov. Ako prvé slovenské mesto podpísali memorandum o spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom.

„Finančnou a projektovou podporou vytvárame podmienky, aby mohlo svoje športové aktivity rozvíjať široké spektrum obyvateľov. Máme bohatú športovú infraštruktúru, ktorú nám môžu závidieť aj väčšie mestá. Budujeme nové športoviská a modernizujeme existujúce,“ uviedla Čapčíková s tým, že šport bol vždy jednou z priorít vedenia mesta a ostáva ňou aj do budúcnosti.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Môžete sa tešiť na Beauty deň, ale aj na talkshow Petra Marcina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť