Štvrtok 25. 04. 2024 01:13:12 | Meniny má Marek

V Rosine nahlásil čiernu skládku a obec začala konať už po dvoch dňoch

Jakub Závodský, aktivista, ktorý často pomáha pri upratovacích prácach skládok na žilinskom Frambore, upovedomil mestskú poslankyňu Ivetu Martinkovú o výskyte ďalšej, tento raz medzi obcou Rosina a prímestskou časťou Bytčica. Tá ho nakontaktovala na rosinský obecný úrad a poslancov, ktorí by jeho sťažnosť mali riešiť. Jakub informoval obec, ktorá podľa jeho slov, na milé prekvapenie začala skládku odpratávať už po dvoch dňoch od jeho nahlásenia. Foto: Jakub Závodský

Juliana Krčulová|2. február 2022|12:56:03

„Je to pre mňa naozaj česť a tiež radosť, ak sa na mňa obráti mladý človek, ktorému nie je ani zďaleka jedno, ako vyzerajú verejné priestranstvá,“ začala svoj príspevok Iveta Martinková, mestská poslankyňa za sídlisko Vlčince.

Jakub Závodský sa na poslankyňu obrátil so svojím podnetom na čiernu skládku, ktorá sa nachádzala medzi obcou Rosina a prímestskou časťou Bytčica. Podľa jej slov Jakuba pozná takisto z upratovacích prác skládok na žilinskom Frambore, odkázala ho preto s jeho podnetom na vedenie obce Rosina, ktorej skládku následne ohlásil.

Foto Jakub Závoský 4.png Foto: Jakub Závodský

„V kontexte toho, aké mám skúsenosti s odpratávaním skládok, musím konštatovať, že sa stal malý zázrak. Obec po nahlásení začala okamžite konať. Tiež chcem odkázať ľuďom, ktorí sa skutočne neostýchajú robiť takéto zločiny voči prírode, aby sa vážne zamysleli,“ dodala Martinková.

Foto Jakub Závoský 2.png Foto: Jakub Závodský

„Takí ľudia si podľa mňa nevážia ani seba, keď sú schopní toto robiť. Ja nepochopím, kto si dá takúto námahu a dotrepe autobatériu a iný bordel na takéto miesto,“ napísal vo svojej správe zhrozený Jakub.

Na milé prekvapenie Jakuba začala obec konať bezprostredne po jeho nahlásení čiernej skládky. „Batériu a časť odpadu odviezli, zvyšok prídu zobrať, keď tam bude lepší prístup autom, keďže sa nedostali až priamo na miesto a museli to odnášať ručne. Zariadili to hneď na druhý deň po tom, ako som ich informoval, z čoho som bol príjemne prekvapený,“ napísal Jakub poslankyni.


Súvisiaci článok
Marián Mihalda: Chcem všetkých ubezpečiť, že údržba mesta od skorej noci pracuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť