Utorok 17. 09. 2024 22:12:03 | Meniny má Olympia

Pripravte sa na inovatívny spôsob sledovania vašej cesty vlakom! Železnice Slovenskej republiky zavádzajú novinku

Železnice Slovenskej republiky prichádzajú s informáciou, že odteraz majú vlaky novú mapu polohy. Nájdete ju na oficiálnom webe.

Radka Kostánová|10. október 2023|18:49:31

Ilustračná foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
V obci Ľubochňa pri Ružomberku hlásia výluky vlakov. V pondelok a utorok zbystrite pozornosť!
Čítajte viac >

Nová mapa polohy vlakov, ktorú nájdete na webe Železníc Slovenskej republiky prináša viacero nových funkcií, ktoré poskytujú cenné informácie všetkým cestujúcim. Informuje o tom Facebookový profil Železnice Slovenskej republiky - ŽSR. Zároveň do mapy pribudli aj komplexné grafické zmeny, napríklad v detaile jazdy vlaku alebo aktualizovaná legenda, mapový podklad či anglická jazyková mutácia.

„Jednou z najvýznamnejších zmien je možnosť vyhľadať konkrétny vlak podľa čísla alebo názvu. Všetky zobrazované spoje sa dajú tiež filtrovať na základe viacerých kritérií: dopravca, druh vlaku a meškanie vlaku,“ priblížil ďalej.

Ďalšie významné zmeny sa týkajú časti „detail vlaku“, kde sú v hlavičke doplnené informácie pre medzinárodné vlaky o východziu a cieľovú stanicu mimo územie infraštruktúry ŽSR a sumárna informácia o výskyte mimoriadnosti v zobrazenom úseku.

„Okrem toho bola doplnená časová os zobrazujúca polohu vlaku, ďalej informácia o stave vlaku (vlak v stanici, vlak v pohybe, meškanie vlaku) či doplnený odkaz na aplikáciu Informačné tabule. V detaile sa zobrazujú teraz aj časy príchodu a odchodu podľa GVD (odhadované časové polohy príchodu/odchodu sú zobrazované len v staniciach a na zastávkach, kde vlak má zastaviť podľa GVD) a skutočné časy príchodu a odchodu,“ uzatvoril.

Tak čo poviete na zmenu?


Súvisiaci článok
Cez železničné priecestie v Stošiciach autá týždeň neprejdú. Obchádzka povedie cez Podbreziny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť