Štvrtok 03. 10. 2024 05:18:22 | Meniny má Stela

Prvá tanečná skupina na Kysuciach ohlásila svoj koniec. Nenechajú sa však poraziť vekom a túto životnú kapitolu si budú vždy vážiť

Začiatkom roka 2010, pri organizácii Jednoty dôchodcov v Kysuckom Novom Meste, vznikla tanečná skupina s názvom „Kysucké margaréty“. Vedúca súboru, Nadežda Behúňová, priblížila, že ju tvorila skupina žien, ktoré sa nepoddávali svojmu veku, ale naopak, žili optimisticky a s dobrou náladou.

Juliana Krčulová|10. október 2023|08:00:10

Zdroj: Facebook/Mesto Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Najlepší bytový doplnok sa podarilo vyrobiť študentovi Dávidovi Kubisovi z Ružomberka
Čítajte viac >

„Pohyb pri rezkej hudbe nám dával energiu a silu do ďalšieho života. Bolo obdivuhodné, s akou chuťou sme nacvičovali jednotlivé skladby a tešili sa na každé vystúpenie, ktoré bolo súčasťou mnohých významných podujatí mesta, okresu, kraja i zahraničia, a to najmä v Česku, či Poľsku,“ uviedla vedúca tanečnej skupiny, Nadežda Behúňová.

Kysucké margaréty boli prvou tanečnou skupinou na horných aj dolných Kysuciach. Behúňová ďalej zaspomínala, že niekedy nebolo jednoduché, skĺbiť pohyb a vytvoriť choreografiu na rýchle melódie skupiny ABBA, Elton John, Ricky Martin a podobne, no ich to však veľmi tešilo a s chuťou sa ďalej dávali do nových nácvikov. Vznikli tak skladby s dáždnikmi, metličkami, paličkami alebo rukavičkami.

„Preto dievčatá - Paula Lacková, Tonka Chyláková, Viera Králiková, Zita Blažková, Lýdia Capková, Silvia Kubičková, Oľga Šaranová, Anna Kozelková - vďaka vám, že ste tak dlho vydržali. Veď medzi vás patrili aj ďalšie dievčatá, ktoré zo zdravotných dôvodov museli tento pohyb ukončiť. Preto vďaka patrí aj Terke Staníkovej, Angelike Božekovej, Anežke Tarábkovej i benjamínkovi Braňovi Muškovi. Keď už spomínam, tak poďakovanie patrí aj riaditeľovi MKŠS Mgr. Jurajovi Čierňavovi, ako i PhDr. Lenke Taranovej, ktorí nám najmä v začiatkoch ochotne pomáhali,“ doplnila vedúca tanečnej skupiny, Nadežda Behúňová.


Súvisiaci článok
Zomrel posledný účastník Slovenského národného povstania, ktorý bol zo Žilinského kraja
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť