Štvrtok 19. 09. 2024 15:56:17 | Meniny má Konštantín

Mesto Žilina informuje o plánovanej výluke trolejbusových liniek v oblasti novej okružnej križovatky na Vlčincoch

Žilinská radnica informovala o plánovanej výluke trolejbusových liniek číslo 1, 5 a 6 v oblasti okružnej križovatky na Ulici Vysokoškolákov na Vlčincoch. Výluka bude v tejto časti mesta platiť od piatka 6. októbra od 10:00 hodiny do nedele 8. októbra do 23:00 hodiny.

Juliana Krčulová|3. október 2023|12:18:21

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Aktuálny záber z výstavby novej turbo-okružnej križovatky. Dokončenie sa predĺžilo
Čítajte viac >

Hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Fialová, priblížila, že zhotoviteľ turbo-okružnej križovatky bude zabezpečovať prepojenie trakčného vedenia na novej križovatke z Ulice Vysokoškolákov a Obchodnej ulice.

Traťové úseky Aupark – Vlčince, linka číslo 5, a Štefánikovo námestie – Vlčince, linky číslo 1 a 6, nebudú v tomto období pre trolejbusy prejazdné.

„Trasy týchto liniek budú odklonené na Predmestskú a Košickú ulicu. Na zastávke Sv. Cyrila a Metoda sa napoja na pôvodnú trasu. V piatok 6. októbra budú v čo najväčšej miere na trolejbusové linky číslo 5 a 6 nasadené autobusy, ktoré budú premávať po pôvodnej trase po Spanyolovej ulici okolo nemocnice,“ uviedla Fialová.

V piatok od 10:00 hodiny bude zavedená kyvadlová doprava v úsekoch Aupark - Sv. Cyrila a Metoda, linka číslo 5, a Štefánikovo námestie - Sv. Cyrila a Metoda, linky číslo 1 a 6, aby bola zabezpečená obsluha nemocnice a plavárne po pôvodných trasách liniek číslo 1, 5 a 6.

„V piatok podvečer Dopravný podnik mesta Žiliny vymení zostávajúce trolejbusy za autobusy a zruší kyvadlovú dopravu. Cez víkend budú na uvedené linky nasadené autobusy a prevádzka bude bez obmedzení,“ priblížila hovorkyňa mesta Žilina a zároveň informovala, že v pondelok 9. októbra už budú všetky trolejbusové a autobusové linky premávať bez obmedzení po novej turbo-okružnej križovatke.

Linka číslo 6 bude podľa jej slov opätovne zachádzať aj pred OC Dubeň. Trasa linky číslo 30 sa vráti z obchádzkovej trasy (Ul. Za plavárňou) na Ul. Vysokoškolákov, obnoví sa zastávka Internátna (smer centrum) pri poliklinike ŽILPO a zruší sa dočasná zastávka Internátna (smer Žilinská univerzita) na obchádzkovej trase.


Súvisiaci článok
Rekonštrukcia mostov na Ulici Sv. Cyrila a Metoda na Vlčincoch potrvá viac ako rok. Predĺžila sa aj výstavba turbo-okružnej križovatky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť