Sobota 27. 07. 2024 00:41:08 | Meniny má Božena

UNIZA sa umiestnila na prvom zdieľanom mieste v prestížnom rebríčku THE World University Rankings

Žilinská univerzita v Žiline sa v rámci prestížneho hodnotenia svetových univerzít THE Rankings 2024 umiestnila na zdieľanom prvom mieste s Univerzitou Komenského v Bratislave.

Juliana Krčulová|30. september 2023|14:31:44

Zdroj: Uniza.sk

Súvisiaci článok
Žilinská univerzita otvorila akademický rok takmer pre 8 000 študentov
Čítajte viac >

THE World University Rankings hodnotil 1904 univerzít z celého sveta. Medzi hodnotiacimi kritériami boli napríklad výučba, výskumné prostredie, kvalita výskumu, priemysel a medzinárodná perspektíva. V jednom z najprestížnejších rebríčkov svetových univerzít sa UNIZA umiestnila na prvom zdieľanom 1001. až 1200. mieste. Informovala o tom Adriana Valentovičová z oddelenie pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

V rebríčku sa podľa jej slov okrem Žilinskej univerzity v Žiline a Univerzity Komenského v Bratislave umiestnilo ďalších šesť slovenských univerzít: Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Technická univerzita v Košiciach, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Slovenská technická univerzita v Bratislave a prvýkrát Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach.

„Umiestnenie v prestížnom hodnotení THE Rankings potvrdzuje našu neustálu snahu o excelenciu vo výučbe, výskume aj inováciách. Spoločne s našimi vedeckovýskumnými pracovníkmi a partnermi z praxe máme záväzok poskytovať kvalitné vzdelanie, spoluprácu s partnermi a naďalej sa zlepšovať,“ zhodnotil rektor UNIZA, Ján Čelko.


Súvisiaci článok
Začala sa výstavba nového multifunkčného športového centra v Žiline. Jeho dokončenie je naplánované na začiatok roka 2025
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť