Štvrtok 17. 10. 2024 23:20:42 | Meniny má Hedviga

Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca otvorí ďalšiu odbornú ambulanciu

Nemocnica bude od stredy 4. októbra prevádzkovať odbornú ambulanciu pre pacientov s chronickou nevyliečiteľnou progredujúcou chorobou.

Juliana Krčulová|30. september 2023|18:15:08

Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Po takmer 42 rokoch odišla do dôchodku pôrodná asistentka Ľubka zo žilinskej nemocnice
Čítajte viac >

Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca na svojom oficiálnom webe informovala, že od stredy 4. októbra otvára ďalšiu odbornú ambulanciu – paliatívnej medicíny.

Tá je podľa dostupných informácií určená pre pacientov s chronickou nevyliečiteľnou progredujúcou chorobou, kde patria onkologickí pacienti, ktorých trápia bolesti a iné príznaky sprevádzajúce ich ochorenie, taktiež pacienti s chronickými ochoreniami v terminálnom štádiu, ale aj pacienti so závažnými bolesťami neonkologického pôvodu.

„Cieľom paliatívnej starostlivosti je zvýšenie kvality života pacientov, zmierniť bolesti a ostatné príznaky, rešpektovať prianie pacienta a poskytnúť pomoc a oporu pacientovi i jeho rodine,“ priblížili zástupcovia Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadca na oficiálnom webe.

Odbornú ambulanciu paliatívnej medicíny nájdete v internistickom pavilóne na prízemí, v priestoroch po infektologickej ambulancii.

Ordinačné hodiny nájdete na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
V Univerzitnej nemocnici Martin operovali robotickým systémom da Vinci už 100 pacientov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť