Sobota 07. 09. 2024 08:55:25 | Meniny má Marianna

Na cvičení FOX 23 v Malej Fatre preverujú súčinnosť vojaci, policajti a horskí záchranári

Na medzinárodnom cvičení FOX 23 preverujú tento týždeň v teréne Malej Fatry v okolí Žiliny spoluprácu pri zásahoch proti teroristom vojaci, policajti a horskí záchranári. TASR o tom informoval hovorca Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl SR Mário Pažický.

TASR|27. september 2023|11:30:40

Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Horská záchranná služba a 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline podpísali dohodu o spolupráci
Čítajte viac >

Doplnil, že na cvičení sa zúčastňujú žilinský 5. pluk špeciálneho určenia Síl pre špeciálne operácie OS SR, prešovské 51. vrtuľníkové krídlo, žilinský Pohotovostný policajný útvar, Horská záchranná služba- oblastné stredisko Malá Fatra a jednotky poľských špeciálnych síl Jednostky Wojskowej Komandosów.

Zámerom je precvičiť plánovanie a vykonávanie špeciálnych operácií na taktickom stupni v horskom a vysokohorskom prostredí. Preveriť úroveň vycvičenosti taktických skupín pluku, pohotovostného policajného útvaru s podporou profesionálnych horských záchranárov a zdokonaliť systém zvládnutia vysokoprofilových incidentov v horskom prostredí, priblížil Pažický.

Cvičenie sa do piatka 29. seotembra odohráva najmä na Chate pod Suchým a v priľahlom teréne. „Chata je po celý čas cvičenia v plnej prevádzke. Dovoľujeme si požiadať o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v chate a jej okolí,“ dodal hovorca Síl pre špeciálne operácie OS SR.


Súvisiaci článok
Ochranári čistili vo Veľkej Fatre lokalitu s výskytom raka červeného, prenášača račieho moru
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť