Štvrtok 16. 05. 2024 10:28:45 | Meniny má Svetozár

Viete, čo predstavuje aktuálne číslo na žilinskej Balustráde? Možno zostanete prekvapení

V meste Žilina sa nachádzajú zaujímavé kultúrne pamiatky a neobyčajné budovy s originálnou architektúrou. Určite už viete, že čísla na žilinskej Balustráde sa menia. Niekedy tam môže byť uvedený počet obyvateľov Žiliny, inokedy rozloha mesta, či počet detí do 15 rokov. Viete, čo číslo charakterizuje tentokrát?

Radka Kostánová|22. september 2023|13:30:22

Zdroj: Facebook/Krajské kultúrne stredisko v Žiline

Súvisiaci článok
Viete, čo predstavuje aktuálne číslo na žilinskej Balustráde? Možno budete prekvapení
Čítajte viac >

Krajské kultúrne stredisko v Žiline na Facebooku odhalilo jeho význam. Už v našom minulom článku sme vás informovali o tom, že čísla tam už predstavovali váhu zvonov na Burianovej veži a napríklad aj nadmorskú výšku vrchu Straník.

Ako informuje stredisko ďalej, aktuálne na číselníku žilinskej balustrády môžete vidieť rok 1953, ktorý pripomína 70. výročie založenia Krajského domu osvety, súčasného Krajského kultúrneho strediska v Žiline.

„Balustráda, nazývaná tiež „Žilinské Hradčany“, sa nachádza v priestore pod Katedrálou Najsvätejšej Trojice. Nová podoba balustrády, zásah do nej, je chápaný ako miesto vzájomného pôsobenia medzi mestom Žilina a jeho obyvateľmi. Žilina je bohatá svojou históriou, ale zároveň aj svojou prítomnosťou. Mesto plné skvelých ľudí, príbehov, architektúry, umenia a významov. Čísla sú minimálne svojou formou zápisu, ale maximálne schopnosťou komplexne vypovedať. Cez jednoduché čísla je možné sprostredkovať obrovský počet informácií o meste a najmä o ľuďoch, ktorí v ňom žili, žijú a budú žiť,“ uzatvorilo stredisko.

Tak čo, uhádli ste?


Súvisiaci článok
Viete, čo predstavuje aktuálne číslo na žilinskej Balustráde? Možno vás to prekvapí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť