Štvrtok 02. 05. 2024 06:33:00 | Meniny má Žigmund

Ministerstvo zdravotníctva spúšťa očkovanie novou adaptovanou vakcínou proti ochoreniu COVID-19

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky spúšťa očkovanie novou adaptovanou vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Ide o vakcínu Comirnaty Omicron XBB.1.5. Očkovať sa ňou začne od pondelka 25. septembra vo vybraných očkovacích centrách. Záujemcovia sa môžu registrovať na stránke korona.gov.sk. TASR o tom informovali z komunikačného odboru rezortu.

TASR|22. september 2023|16:30:07

Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Skvelá správa! Už zajtra skončí mimoriadna situácia v súvislosti s COVID-19
Čítajte viac >

„Očkovaciu látku je možné aplikovať intramuskulárne osobám starším ako 12 rokov ako jednu 0,3 ml dávku najskôr po troch mesiacoch od poslednej podanej vakcíny proti ochoreniu COVID -19, a to bez ohľadu na predchádzajúce očkovanie podané dávky a vakcínu proti ochoreniu COVID-19,“ priblížili.

Očkovať sa bude vo vybraných očkovacích centrách. Zoznam je na stránke www.health.gov.sk. Platí nasledujúcich desať týždňov. „Priebežne ho ministerstvo bude prehodnocovať v závislosti od záujmu o očkovanie,“ doplnili z komunikačného odboru.

COVID-19 môže podľa rezortu stále spôsobiť dlhotrvajúce následky na zdraví. „Najlepším spôsobom prevencie pred týmto rizikom je očkovanie. Štát zabezpečil bezplatné očkovanie pre všetkých občanov na území SR - je už len na zodpovednosti každého občana chrániť svoje vlastné zdravie,“ dodal.


Súvisiaci článok
Vírusová nálož koronavírusu v odpadových vodách stúpla aj v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť