Piatok 26. 07. 2024 08:24:55 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V kaštieli Oščadnica sa uskutoční vernisáž výstavy Dušana Pacúcha. Autor v nej opisuje temnú tvár súčasnej doby

Kysucká galéria v Oščadnici pozýva na novú autorskú výstavu Dušana Pacúcha - Sekvencie. Zdroj: Facebook/Kysucká galéria v Oščadnici

Radka Kostánová|21. september 2023|08:01:26


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Žilinský festival kávy bude nezabudnuteľný a uskutoční sa aj Šláger paráda
Čítajte viac >

Kysucká galéria v Oščadnici pozýva na vernisáž novej autorskej výstavy, ktorú vystavuje Dušan Pacúch, s názvom Sekvencie (Sequences).

Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 21. septembra o 16:00 hodiny v kaštieli Oščadnica. Výstava inak potrvá do nedele 26. novembra 2023.

„Autorská výstava Dušana Pacúcha predstavuje najnovšie grafické cykly, v ktorých autor reaguje na príťažlivú, no o temnejšiu tvár súčasnej doby. Zobrazuje jednotlivcov, mladých ľudí, v bežných, už prirodzených pózach našej každodennosti. Čakajúcich, cestujúcich, kráčajúcich, s batožinou, pri behu, cestou do práce, pri zhotovovaní selfies, často s mobilom v ruke, či slúchadlami na ušiach - vo svojej súkromnej samote aj keď v blízkosti iných ľudí...Ich predobrazy autor nachádza v bezprostrednom mestskom prostredí, inšpirujú ho fotografie či ich fragmenty,“ približuje Zuzana Sýkorová, kurátorka výstavy.

PozvankaSEK-SEQ_page-0001.jpg

Ďalej Zuzana prezradila, že tvorba Dušana Pacúcha s istým odstupom a nadhľadom nazerá na individualizmus súčasnej modernej civilizácie. Jednotlivé grafické cykly vytvárané ako sled záberov so súvislou dejovou líniou, dôsledne zrkadlia viaceré globálne problémy našej doby, zároveň pripomínajú nutnosť sebareflexie jednotlivca.


Súvisiaci článok
Talentovaný Michal Sedlák: „Dôležitejší je váš vnútorný pokoj a radosť z toho, čo robíte, ako názory ostatných.“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť