Sobota 07. 09. 2024 19:45:32 | Meniny má Marianna

Cena SMS lístka v žilinskej MHD výrazne klesne. Dopravný podnik mesta Žiliny navrhuje zmenu tarify

Dobrá správa pre cestujúcich! Dopravný podnik mesta Žiliny navrhuje zmenu tarify, ktorá by mohla viesť k výraznému poklesu ceny SMS lístka. Foto: ilustračné / Dopravný podnik mesta Žiliny

Juliana Krčulová|15. september 2023|12:55:35


Súvisiaci článok
Pracovná atraktivita Žilinského kraja za poslednú dekádu klesla. Stal sa tretím najmenej lákavým miestom pre zamestnanie
Čítajte viac >

V prípade schválenia návrhu mestskými poslancami na nadchádzajúcom mestskom zastupiteľstve, ktoré je naplánované na utorok 26. septembra, by cestujúci v žilinskej MHD mohli od novembra zaplatiť za SMS lístok namiesto doterajších 1,60 eur len 1,10 eur.

„Mesto Žilina získalo pod svoju manažérsku kontrolu parkovanie. V súvislosti s výberom poplatkov sa podarilo vysúťažiť výhodné podmienky a nižšiu províziu za platby formou SMS. V snahe zjednotiť výšku provízie pre poskytovateľa služieb platby SMS DPMŽ a Mesto Žilina zahájili rokovanie o možnosti zníženia provízie aj za platby pomocou SMS pre nákup lístkov v MHD,“ priblížil Mikuláš Kolesár, konateľ spoločnosti Dopravný podnik mesta Žiliny, v dôvodovej správe návrhu.

Ďalej informoval, že operátor MobileTech s.r.o. súčasný poskytovateľ služby aj pre DPMŽ, súhlasil po dohode s operátormi znížiť celkovú províziu zo súčasných 21,9% na novú hodnotu 14,9%.

Dopravný podnik mesta Žiliny preto navrhuje znížiť cenu za jednorazový cestovný lístok platný 60 minút, zakúpený prostredníctvom SMS tak, aby sa po odpočítaní novej provízie rovnal cene predávaného elektronického cestovného lístka prostredníctvom platobnej karty priamo vo vozidle a zároveň by bol porovnateľný s výškou parkovného na 60 minút - 1 euro.

„Cieľom úpravy je ponechať služby SMS v prostriedkoch MHD a ešte viac ju sprístupniť cestujúcim a zároveň pripraviť do budúcnosti možnosť kombinovaného lístka MHD – parkovanie za rovnakých podmienok,“ uzavrel Kolesár.


Súvisiaci článok
Žilinská radnica oznámila termín tradičných Vianočných trhov. Predajcovia sa môžu prihlásiť do 6. októbra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť