Streda 08. 05. 2024 10:47:18 | Meniny má Ingrida

Športová hala v Bytči bude drahšia o stotisíc eur

Celkovo sa výstavba športovej haly predraží o 100 000 eur s DPH. Túto sumu včera na dokončenie odsúhlasili poslanci mestského zastupiteľstva. Zhotoviteľ pôvodne žiadal navýšenie ceny o 243 933 eur. Posunul sa aj termín jej dokončenia. Hotová by mala byť na jar. FOTO: Mesto Bytča

Michal Filek|28. január 2022|09:27:28

O navýšenie financií na dostavbu haly požiadal zhotoviteľ, spoločnosť Hupro System SE. Odôvodnil to nárastom ceny stavebných materiálov v poslednom období.

Vysúťažená cena haly pritom bola 1 488 000 eur. Na takúto sumu s ňou mesto uzatvorilo zmluvu 21. júla 2020. Teda tesne pred začiatkom pandémie. Konečná cena by tak, po navýšení, mala byť 1 588 000 eur.

Pre pandémiu sa posunul aj termín jej dostavby. Pôvodne mala byť hotová do 12 mesiacov od odovzdania staveniska. Teda niekedy v lete – na jeseň minulého roka. Meškať tak bude minimálne pol roka.

Na výstavbu haly si mesto Bytča zobralo úver.

Absencia haly je v meste dlhodobým problémom. V minulosti si dalo mesto vypracovať projekt na jej výstavbu. Podľa neho sa cena pohybovala niekde okolo 3 miliónov eur.

Okrem Mestského hádzanárskeho klubu, ktorého potreba haly je najakútnejšia, bude športová hala využívaná aj na volejbal, bedminton, stolný tenis, či iné halové športy.

V doobedňajších hodinách bude slúžiť aj pre žiakov miestnych škôl, ktoré nemajú podobné multifunkčné ihriská. Kapacita hľadiska bude cca. 200 divákov.


Súvisiaci článok
Športová hala v Bytči sa pravdepodobne predraží
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť