Nedeľa 15. 09. 2024 16:42:09 | Meniny má Jolana

Žilinská radnica oznámila termín tradičných Vianočných trhov. Predajcovia sa môžu prihlásiť do 6. októbra

Vianočné trhy sa v Žiline už tradične uskutočnia na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Záujemcovia o účasť na Vianočných trhoch sa môžu prihlásiť do piatka 6. októbra prostredníctvom prihláškového formulára, ktorý je zverejnený na stránke mesta Žilina. Foto: Mesto Žilina

Juliana Krčulová|13. september 2023|12:14:07


Súvisiaci článok
VIDEO: Ako prebiehali vianočné trhy 2022 v Žiline?
Čítajte viac >

Vianočné trhy sa v Žiline aj tento rok uskutočnia na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Žilinská radnica informovala, že budú prebiehať v termíne od štvrtka 23. novembra a potrvajú do soboty 23. decembra.

Záujemcovia o účasť na tohtoročných žilinských Vianočných trhoch sa môžu prihlásiť do piatka 6. októbra do 14:00 hodiny prostredníctvom prihláškového formulára, ktorý je zverejnený na stránke mesta Žilina. Termín je rovnako platný pre remeselných a potravinových predajcov a taktiež pre predajcov občerstvenia.

„Prihlášky alebo žiadosti na inom ako určenom formulári nebudú akceptované, taktiež nebudú akceptované prihlášky po termíne podania,“ zdôraznila hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Holienčíková.

Stánky na tohtoročných Vianočných trhoch budú pre verejnosť otvorené od 10:00 do 22:00 hodiny.

„Každý predajca občerstvenia bude mať k dispozícii drevený stánok s rozmermi 4x3 metre. Počet stánkov pre predajcov občerstvenia je 10 ks na Mariánskom námestí a 2 ks na Námestí Andreja Hlinku. Minimálne nájomné je 250 eur/deň, 7 750 eur na celé obdobie,“ spresnili zástupcovia žilinskej radnice v podmienkach výberového konania.

Ďalej uviedli, že každý remeselný predajca bude mať k dispozícii drevený stánok s rozmermi 3x2 metra, pričom počet stánkov pre predajcov ľudových remesiel a potravín je stanovený na 18 kusov.

V podmienkach výberového konania je taktiež uvedené, že nájomné za celé obdobie konania ambulantného predaja remeselných výrobkov a potravín je nasledovné:

  • remeselník - 15 eur/deň, 465 eur na celé obdobie,
  • predajca potravinového tovaru - 30 eur/deň, 930 eur na celé obdobie,
  • predajca jednodruhového tepelne upravovaného potravinového výrobku bez predaja nápojov (trdelník, wafle, langoše, zemiakové špirály a podobne) – 100 eur/deň, 3 100 eur na celé obdobie.

Súvisiaci článok
Do konca roka by malo byť v Žiline obnovených a zmodernizovaných 47 zastávok hromadnej dopravy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť